Premierele cinematografice din acest sfârșit de săptămână

Data publicării:
popcorn film cinema getty-1

Prin cel de-al 8-lea film din universul supereroilor mutanți, „X-Men: Apocalypse”, producătorii seriei se îndepărtează din ce în ce mai mult de primul val de mutanți, reprezentați de personaje precum Magneto (interpretat de Ian McKellen), Wolverine (Hugh Jackman) sau de profesorul Charles Xavier (Patrick Stewart) popularizând în schimb rolul altor mutanți, precum Raven / Mystique (Jennifer Lawrence) sau The Beast (Nicholas Hoult), alături de profesorul Xavier și de Magneto la tinerețe, interpretați de James McAvoy și respectiv de Michael Fassbender.

Mutanții cu care suntem deja familiarizați trebuie să salveze lumea din fața distrugerii complete aduse de personajul Apocalypse, primul mutant din istorie, care a apărut în Egiptul Antic. Regia acestei superproducții este semnată de Bryan Singer („X-Men: Days of Future Past”, „Jack the Giant Slayer”, sau „Superman Returns”).

Cea de-a doua superproducție lansată la sfârșitul acestei săptămâni este „Alice Through the Looking Glass”, continuarea poveștii din „Alice in Wonderland” (2010). De această dată Alice, interpretată de Mia Wasikowska, revine în Țara Minunilor pentru a-și salva prietenul, Pălărierul Nebun interpretat de Johnny Depp. Pentru acest „sequel” Tim Burton s-a așezat în fotoliul de producător, lăsând liber scaunul regizoral pentru James Bobin („The Muppets”). În acest film mai pot fi urmărite Helena Bonham Carter și Anne Hathaway.

O altă lansare din acest weekend este cea a thriller-ului „The Ones Below”, în regia lui David Farr, aflat la debutul său într-un lungmetraj. Rolurile principale din acest film de suspans despre o relație ciudată dintre două cupluri de vecini cu copii sunt interpretate de Clémence Poésy, David Morrissey, Stephen Campbell Moore și Laura Birn. Pentru acest film David Farr a fost comparat cu Roman Polanski pentru abilitatea sa de a genera adevărate coșmaruri psihologice în care își absoarbe audiența. Filmul a fost prezentat deja la festivalurile de film de la Toronto și Londra.

Documentarul „Holy Hell”, lansat de asemenea vineri în cinematografe (după ce a avut premiera la Festivalul Sundance) spune povestea apariției, dezvoltării și apoi a decăderii cultului The Buddhafield, din Holywood, din anii '80, condus de un carismatic profesor. Regizorul documentarului, Will Allen, a fost membru al acestui cult timp de două decenii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri