Revelion la mare și la munte. Oferte între 500 de lei şi 1.700 de euro. Unde mai sunt locuri disponibile

Data publicării:
turism romania clabucet - mfax-1

Zeci de mii de bucureşteni vor sărbători Anul Nou la petreceri în aer liber. Unul dintre punctele fierbinţi va fi Piaţa din faţa Parlamentului. Loredana, Connect-R şi Vunk sunt câteva dintre numele mari care vor cânta pe o scenă uriaşă. Bonus, primarul promite un foc de artificii de neuitat.

Revelion la înălțime în stațiunile de pe Valea Prahovei

Cei cu bani mulţi şi pretenţii pe măsură vor umple hotelurile din Poiana Braşov. Puţine camere mai sunt libere, deşi preţurile sunt în unele cazuri la fel de mari cu cele plătite pentru un revelion în străinătate.

În Poiana Braşov, preţurile pachetelor pornesc de la 100 de euro de persoană şi depăşesc 1,000 de euro, pentru o perioadă de trei, cinci, sau șase nopţi. Hotelierii anunţă că 98 la sută din camere sunt deja rezervate.

Ca preţuri, la un hotel de cinci stele din Poiana Braşov, de exemplu, un pachet de șase nopţi poate ajunge şi la 1.700 de euro, cu mic dejun şi cină incluse. În noaptea dintre ani, turiştii vor avea parte de o petrecere cu muzică live, iar pe perioada sejurului se pot relaxa la piscina, sauna, fitness şi jacuzzi.

În Bran, o vilă poate fi închiriată timp de trei zile cu 786 de euro sau cu 1.235 de euro pentru cinci zile. În zona Bran-Moeciu, gradul de ocupare de Revelion va fi de 80 la sută.

Hotelierii din staţiunile de pe Valea Prahovei au pregătit oferte care pornesc de la 100 de euro de persoană pentru 3 nopţi de cazare, o vilă din Buşteni poate fi închiriată cinci nopţi cu 1.900 de euro.În staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare este de 85-90%.

Prețuri mici în Apuseni

Cine caută doar peisaje frumoase, gazde primitoare şi preţuri mici, poate să meargă cu încredere în staţiunile din Apuseni sau din apropiere de Cluj-Napoca.

La Băişoara, în judeţul Cluj, aproape toate pensiunile şi hotelurile sunt rezervate de turişti. Gradul de ocupare e 90 la sută. Pentru o vacanţă la munte de trei zile şi o masă festivă de Revelion preţurile pornesc de la 500 de lei. Au ales această zonă cei care au vrut să scape de agitaţia din oraşe. Ei au început deja să vină cu schiurile şi plăcile de snowboard pentru că deşi, vremea e destul de caldă pentru această perioadă, pe pârtia mare se schiază.

Şi pensiunile din Munţii Apuseni vor fi pline de turişti în noaptea dintre ani. La Arieşeni, un sejur de patru nopţi cu toate mesele incluse costă 750 de lei. Gazdele din Apuseni îşi vor întâmpina oaspeţii cu bucate tradiţionale, piftie, sărmăluţe cu smântână sau friptură cu dulceaţă de ardei iute.

Iar pentru a avea poftă de mâncare vor pune în pahare băuturi specifice zonei, merişorată, afinată dar şi crampa, ţuică fiartă cu zahăr ars.

Anul Nou în apă termală

Într-una dintre cele mai căutate staţiuni cu ape termale, turiştii vor să facă revelionul la hotel şi nu la pensiune. Hotelierii din Băile Felix au 90 la sută din camere rezervate.

O noapte de cazare într-o pensiune de trei margarete din Băile Felix costă 200 de lei, însă fără masa de Revelion. În această sumă este inclus și micul dejun, iar oaspeții au acces la bucătărie, unde își pot găti mâncarea.

Cu toate acestea, gradul de ocupare al pensiunii este de 40 la sută pentru noaptea dintre ani. În schimb, pachetele oferite de hotelurile din stațiune au avut o trecere mai mare. Chiar dacă la cele de patru stele sejurul de patru nopți în perioada Revelionului costă chiar 1.550 de lei pe persoană, rezervările au fost mai multe față de anii trecuți.

În această sumă este inclusă masa festivă de Revelion și un program special pregătit pentru turiști. Astfel gradul de ocupare este de 90%, iar în unele cazuri hotelurile nu mai au nicio cameră liberă. Cea mai nouă ofertă din Băile Felix e posibilitatea de a închiria camere pentru Revelion direct în incinta aquapark-ului din stațiune. Aici, turiștii pot oricând coborî din camere în bazinele cu apă termală aflate la parter.

Fără zăpadă şi fără turiști în Banat

Staţiunile din Munţii Banatului duc lipsă şi de zăpadă şi de turişti. Cabanierii care îşi făceau planuri de profit de pe urma schiorilor se reorientează. Organizează acum petreceri de Revelion.

Patru nopți de cazare în cameră dublă cu baie proprie, mic dejun, prânz, cina, activităţi tradiţionale specifice sărbătorilor de Anul Nou, masa festivă în noaptea de Revelion, cu distracție asigurată, şi încă o masă festivă în 1 ianuarie - pentru un astfel de sejur turiștii plătesc între 800 şi 1.000 lei de persoană. În plus, cabanierii sunt deschişi la negocieri, iar cei care intenţionează să stea mai mult, primesc un tarif preferențial.

Ofertele încearcă să compenseze lipsa unui strat de zăpadă consistent pe pârtiile de pe Muntele Mic. Meteorologii nu au vești bune nici pentru cabanieri şi nici pentru amatorii de ski: sfârșitul de an nu aduce ninsori.

Sărbători la cota 1700, în Rânca

Zăpadă este însă la Rânca. 30 de centimetri pe pârtie. Drept dovadă, 80% din locurile de cazare au fost deja ocupate.

Prețurile sunt foarte atractive și mai mici decât anul trecut cu până la o treime. Astfel, o noapte la o pensiune cu mic dejun costă 120 de lei, iar la un complex hotelier, cu 30 de lei mai mult. În acest moment, în stațiune sunt deja peste 3.000 de turiști. Gazdele sunt și ele pregătite și promit mese îmbelșugate și distracție în noaptea dintre ani.

Dar punctul de atracție al stațiunii sunt pârtiile de schi iluminate nocturn. Așa că, după masa copioasă de Revelion, turiștii pot ieşi la o tură cu sania sau la o coborâre cu schiurile. O sanie poate fi închiriată cu 10 lei pe zi, schiurile cu 25 de lei, iar snowboardul cu 30 de lei.

Revelion la malul mării

Dacă vă place marea, indiferent de anotimp, aflaţi că de Anul Nou, 18 hoteluri au oferte speciale pentru Revelion. Hotelierii propun reduceri de preţ, patru nopţi la preţ de trei şi petreceri tematice.

Agențiile de turism au și vândut deja jumătate din pachetele pentru Revelionul pe litoralul românesc. Hotelurile care s-au încumetat să ofere pachete turistice de Revelion sunt de trei, patru si cinci stele.

Prețurile sunt cuprinse între 600 de lei și 2.000 de lei pentru trei nopți de cazare, dar includ și mesele festive. Ca să atragă cât mai mulți turiști, hotelierii au venit anul acesta cu o ofertă specială. De exemplu, pentru un pachet turistic care cuprinde trei nopți de cazare, clienții primesc încă o noapte gratuit.

Dacă nu vă uitați la bani și vreți să vă răsfățați la maximum, puteți alege pachetul de trei nopți de cazare la un hotel de cinci stele din Mamaia. Plătiți 1995 de lei, dar în costuri intră și sesiunile de spa, jacuzzi, sauna și masaj, de care oricine are nevoie după petrecerea dintre ani. Cele mai multe bilete s-au vândut în stațiunea Mamaia, în Eforie și Mangalia. În total, 18 hoteluri își deschid porțile pentru noaptea de Revelion.

Anul Nou în Bucovina

Cine și-ar dori să petreacă Revelionul într-o stațiune montană, dar nu s-a hotârât la o destinație anume, poate opta pentru Bucovina. Însă trebuie să se grăbească. Mai sunt puține locuri disponibile în pensiuni și hoteluri. Una dintre cele mai apreciate stațiuni este Vatra Dornei.

Gradul de ocupare al stațiunii Vatra Dornei este în prezent de peste 75%. Prețurile de cazare sunt mici, pleacă de la 60 de lei pentru o cameră. Pachetele de Revelion, care conțin și masă festivă, sunt ceva mai scumpe, insa. Cel mai ieftin este 1.000 de lei.

Stațiunea Vatra Dornei are în total trei pârtii, iar cea mai populară este Dealul Negru, lungă de trei kilometri. Aici turiștii se pot plimba cu telescaunul pentru 20 de lei iar schiorii pot urca pentru 10 lei.

Pe lângă pârtii, turiștii mai pot merge la partinoar, pentru doar opt lei biletul, se pot plimba cu sania cu cai, se pot da cu tiroliana sau pot alege diverse trasee montane, mai ales ca sunt deschise toate, pentru ca zapada nu e foarte mare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri