Sari la conținut

Sezonul la munte începe de Ziua Naţională. La Predeal, stratul de zăpadă este de 20 de centimetri

Administratorii pârtiei Clăbucet din Predeal au pornit tunurile de zăpadă încă de acum cinci zile. Acum, stratul de omăt are 20 de centimetri.

„E destul de OK, dacă n-aveam tunurile, sincer nu cred că ne dădeam astăzi aici. În rest e perfect, acum sperăm în weekend să dea drumul și la teleschi și să ne dăm cât mai mult”, spune unul dintre turiști.

Salvamontiştii le atrag atenţia celor veniţi să petreacă la munte Ziua Naţională că pe vârfurile pârtiilor stratul de zăpadă este subţire.

„Să nu se aventureze, deocamdată zăpada nu este în totalitate până în vârful pârtiei, sperăm că dacă mai ninge sau e frig se va face pârtia până sus, dar weekend-ul viitor”, avertizează salvamontistul Marin Amihai.

Chiar dacă sunt ţinuţi la bază, turiştii nu vor duce lipsă de nimic.

Neapărat pe data de 1, de Ziua României, tradiționala fasole cu ciolan”, ademenește Cristina Frențiu, proprietar de pensiune.

Pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, stratul de zăpadă măsoară doar 10 centimetri. Ceea ce nu i-a oprit pe turişti să rezerve 70% din camerele din hotelurile aflate în staţiune.

„Avem un pachet de trei nopți, plătești două, petreci trei. Cina duminică, ca să petrecem până spre dimineață cu muzică, mititei, cum le place românilor”, prezintă oferta Daciana Pintilie, PR-ul unui hotel.

„Cu siguranță va fi cel mai aglomerat weekend din acest sezon, din acest început de sezon, ne ajută foarte mult frigul de afară”, adaugă Gabriel Roşca, manager hotel.

Pachetele de cazare în Poiana Braşov costă între 90 şi 300 de euro de persoană în cameră dublă, iar în Predeal, între 60 şi 150 de euro.