Sicilia este cea mai mare insulă din Mediterana, un amestec fascinant de istorie, natură și oameni

Data publicării:
italia-3

În antichitatea timpurie, Sicilia a fost colonizată de greci. Unul dintre oraşele înfiinţate de ei este Siracuza, locul unde a fost ucis Arhimede. Temple, cetăţi şi amfiteatre au răsărit peste tot şi au fost preluate apoi de romani. Ulterior, pentru stăpânirea Siciliei s-au luptat bizantinii, goţii şi arabii. Au venit apoi normanzii care au reuşit, prin toleranţă şi inteligenţă politică, să creeze o societate multiculturală care îşi depăşea cu mult epoca. Foarte credincioşi, sicilieni au ridicat şi împodobit biserici pe care astăzi le prezintă cu mândrie turiştilor.

Zborul de la Bucureşti la Palermo durează patru ore şi jumătate, cu cel puţin o escală. Există, însă, şi curse charter, organizate de agenţiile de turism, dar acestea presupun cumpărarea unei excursii complete.

Pe insulă sunt aproape 2.600 de hoteluri, pentru toate buzunarele, aşa că găsirea unui loc de dormit nu ar trebui să pună probleme.

Dacă la Palermo sau la Catania, oraşe mari, cu trafic intens de turişti, preţurile sunt ceva mai ridicate, în celelalte localităţi preţurile sunt accesibile. Iar în cazul unui voiaj în doi, preţul unei camere devine mult mai rezonabil. Ca şi în cazul biletelor de avion, şi rezervarea camerelor din vreme duce la economii serioase.

Pentru iubitorii de istorie veche, Sicilia este un larg muzeu, bine garnisit cu exponate de mare valoare. Agrigento, cu valea templelor, este asaltat de turişti.

Segesta, Selinunte, Taormina sau Messina au vestigii greceşti, punice şi romane bine păstrate. Cartiere în stil arab, cetăţi şi palate normande se găsesc în Palermo sau Catania. Taormina este destinaţie turistică de prim rang de aproape două sute de ani. Gastronomia siciliană, de tip mediteranean, este foarte apreciată de turişti, iar primăvara întreaga insulă explodează într-o mare de culori. Şi peste toate acestea veghează cel mai mare vulcan din Europa, Etna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri