STATISTICĂ. Deşi bărbaţii le consideră frumoase, româncele nu sunt mulţumite de felul cum arată

Data publicării:
frumoasa

Românii cred că suntem un popor de oameni frumoşi, însă, paradoxal, 97 la sută dintre femei se declară nemulţumite de felul în care arată. Este concluzia unui studiu, care mai spune că una din două românce crede că ar putea fi mai atractivă dacă ar avea când să se îngrijească.

La întrebarea dacă sunt românii un popor de oameni frumoşi, răspunsul bărbaţilor este fără echivoc, cel puţin la adresa doamnelor. Pentru mulţi domni, româncele sunt cele mai frumoase. 

Pe bărbaţi îi atrage faptul că româncele au grijă de siluetă. Femeile din ţara noastră mai sunt considerate frumoase şi pentru că ştiu să se poarte în societate, dar şi pentru că se îmbracă cu gust. Lista complimentelor este însă mai lungă.

Femeile, în schimb, nu au o părere la fel de bună despre ele însele. Statisticile arată că doar trei procente dintre ele se consideră atractive.

Oglinda deformează percepţia despre propria persoană

Totuşi, prin ochii fiecăruia dintre noi, oglinda pare să ne mintă. O demonstrează un experiment care a făcut vâlvă în Statele Unite. Un artist a realizat portretele unor femei fără ca măcar să le vadă, doar după descrierile făcute de ele însele.

Apoi, aceleaşi personaje au fost desenate din nou, după indicaţiile date de persoane care le vedeau pentru prima oară. Rezultatul a fost suprinzător: portretele făcute după descrierile subiecţilor arătau mai puţin atrăgător decît cele făcute din indicaţiile necunoscuţilor. Concluzia: oamenii sunt mai frumoşi în ochii altora, decît în propria lor percepţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri