Sari la conținut

Studiu. Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a-ți menține greutatea după ce ai slăbit

Foto: Gulliver/Getty Images

Doar adăugând 130 de grame de fasole, mazăre, năut sau linte la una dintre mesele zilei vei putea să-ți păstrezi corpul zvelt fără a face alte schimbări în dietă, susține un studiu citat de Daily Mail. Explicația oferită de specialiști este că aceste alimente cresc senzația de sațietate, te ajută să mănânci mai puțin și să te abții de la gustări nesănătoase.

Cercetarea a fost efectuată pe un grup de 940 de femei și bărbați și a descoperit că, prin consumul zilnic al unei porții din aceste alimente, participanții au reuși să slăbească aproximativ 0,34 kilograme în 6 săptămâni.

Deși scăderea în greutate a fost mică, rezultatele studiului arată că o simplă schimbare în dietă te ajută să pierzi în greutate și, mai important, previne îngrășarea după ce ai slăbit,” spune dr. Russell de Souza, de la spitalul St. Michael din Toronto, Canada.

Studiile anterioare au arătat că dietele care conțin aceste alimente cresc sațietatea cu 31%. De asemenea, reduc colesterolul „rău” și sunt recomandate pentru o inimă sănătoasă.