Suedia a câștigat finala EUROVISION 2015

Data publicării:
swe

Actualizare:  Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa "Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. Pe locul doi s-a clasat Rusia, fiind urmată de Italia.

Podiumul clasamentului final de la Eurovision 2015:

Suedia - 365 de puncte

Rusia - 303 puncte

Italia - 292 de puncte

Trupa Voltaj, reprezentanta României, a adunat 35 de puncte și s-a clasat în a doua parte a clasamentului.

Românii au acordat Suediei 8 puncte, Rusiei 10 puncte și Italiei 12 puncte.

SUEDIA


RUSIA


ITALIA


 

Actualizare 23.45: Voltaj a interpretat melodia „De la capăt”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 


Finala EUROVISION 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la postul public de televiziune.

Televiziunea Română informează că personalităţi din diferite domenii din România şi-au unit forţele în ziua finalei Eurovision 2015, pentru a-i susţine pe membrii trupei Voltaj. Gheorghe Hagi, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, George Zafiu şi Vlad Petreanu se numără printre cei care îşi îndeamnă prietenii şi admiratorii din străinătate să voteze pentru Voltaj.

Publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision (cu excepţia României) poate vota pentru Voltaj de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiţie pe poziţia 20, după Letonia şi înainte de Spania, menționează agenția Mediafax.

Ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări la EUROVISION 2015 este următoarea: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate - acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea urmând să fie dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri