TOP 10. Cele mai bune filme din 2013

Data publicării:
gravity-movie-review-sandra-bullock-suit-2

Pe locul 10 în topul Institului de Film American se află pelicula „Lupul de pe Wall Street” a lui Marin Scorsese, aspru criticată de membrii Academiei de Film din SUA. Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, lungmetrajul îl are ca protagonist pe Leonardo DiCaprio.

Pe locul 9 găsiți comedia „Salvându-l pe domnul Banks: În căutarea poveştii”, iar pe 8 se află Nebraska, peliculă lansată oficial la Festivalul de Film de la Cannes.

Pe 7 este filmul „În mintea lui Llewyn Davis”, o comedie întunecată cu actori de calibru, iar pe 6 se află „Her”, un film regizat de Spike Jonze.

Mult comentatul film Gravity ocupă locul al cincilea în clasamentul AFI. Actorii principali, Sandra Bullock şi George Clooney joacă rolurile a doi astronauţi aflaţi în derivă în spaţiu după ce nava lor a fost distrusă.

Pe 4 se află filmul biografic „Fruitvale Station”, care prezintă povestea adevărată a lui Oscar, un tânăr de 22 de ani care îşi petrece ultima zi din 2008 întâlnindu-se cu prieteni, duşmani, cu familia şi cu străinii.

Căpitanul Philips, cu Tom Hanks în rolul principal, este pe ultima poziţie a podiumului. Filmul este bazat pe povestea reală a Căpitanului Richard Philips, care, în anul 2009, a fost răpit de pirații somalezi.

Pe locul al doilea este ficţiunea „Ţeapă în stil american” care ne duce în lumea fascinantă a unuia dintre cele mai mari scandaluri ale anilor 1970.

Pe primul loc se află pelicula „12 ani de sclavie”. Este un film cu iz de Oscar, potrivit criticilor şi urmează să fie lansat în România pe 3 ianuarie 2014. Lungmetrajul regizat de Steve McQueen este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri