Tudor Gheorghe, Andrei Pleșu, Cristi Puiu vin la Digi24 în ediții speciale de Paști

Data publicării:
ANDREI PLESU 4744423-Mediafax Foto-Theodor Pana 1

Jurnalele orei 19.00 vor fi deschise, întreaga săptămână, de reportaje care vorbesc despre Lumina Sfîntă, tradiţiile şi obiceiurile Pascale, masa de Paști, locurile de pelerinaj ale românilor.

Slujba de Înviere va fi transmisă, în direct, de la Catedrala Ortodoxă din Sf. Gheorghe, de la Patriarhia Română şi de la malul mării.

Sâmbătă și duminică, Digi24 spune povești emoționante ale credinței românilor. Invitați precum Tudor Gheorghe, Andrei Pleşu, Florina Cercel, Madeleine Voicu sau Andra își spun propriile povești ale credinței, în cadrul ediţiilor speciale ale emisiunilor Digi24.

Într-un interviu-eveniment acordat Iulianei Ciugulea, care va fi difuzat sâmbătă, 4 mai, de la ora 20.10, marele artist român Tudor Gheorghe vorbește despre Sărbătorile Pascale şi spiritul românesc de altădată, despre lucrurile în care mai crede, şi despre cum îl ajută arta sa să meargă, întotdeauna, mai departe.

La Digicult, sâmbătă, de la 14.30, Florina Cercel povesteşte un moment absolut emoţionant al copilăriei sale, amintire ce o leagă pe viaţă de sărbătoarea Paştelui. Este vorba despre eliberarea din închisoare a tatălui său, închis de comunişti pentru că era angajat în armata regală şi eliberat după un an şi jumătate, în a treia zi de Paşte.

Emisiunea celor mici, „Jurnal pentru copii”, are şi ea o surpriză pregătită pentru duminica Paştelui. Micul reporter Miruna o va avea invitată pe îndrăgita interpretă Andra. Cu acest prilej telespectatorii Digi24 vor afla cum va sărbători artista anul acesta, de ce surprize va avea parte micul David din partea Iepurașului, şi cum arată Paștele în familia Andrei.

Începând cu ora 13.30, în ziua de Paște, la „Tinereţe fără bătrâneţe”, un alt mare artist român, Cristi Minculescu, va vorbi despre un moment greu al vieţii sale, dar şi despre un om special care i-a salvat viaţa, medicul timişorean Dorel Săndesc. Într-o zi plină de semnificaţii, Cristi Minculescu a ales să-şi îndrepte gândul către o persoană foarte importantă pentru el şi să-i spună povestea la emisiunea Digi24.

„Ca-n filme” vine, duminică, de la 16.20 cu o ediţie specială dedicată producţiilor ce au ca temă pierderea credinţei. Filmele, mai vechi sau mai noi, vor fi comentate şi analizate de mari nume ale cinematografiei româneşti: Cristi Puiu, Clara Vodă, Laurenţiu Damian, alături de alţi regizori şi actori ai tinerei generaţii.

Iar „Bonton”, emisiunea despre civilizaţie şi respect pentru valori şi tradiţie, prezintă, la rândul ei, o poveste şi un personaj altfel: Madeleine Voicu, soţia unuia dintre cei mai valoroşi violonişti români - Ion Voicu. Născută şi crescută într-o familie în care buna cuviinţă, respectul, educaţia şi onoarea erau valori esenţiale, doamna Voicu este una dintre puţinele reprezentante ale vechii aristocraţii. Amintirile minunate din copilărie, legate de modul în care familia ei se bucura de cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, duminică, de la ora 17.30, la „Bonton”.

Emisiunea de reportaj a Digi24, „Din|Interior” are şi ea un invitat de marcă şi o temă pe măsura. Căci nu des îl poţi asculta pe cunoscutul om de cultură Andrei Pleşu vorbind cu patos despre băutura care îi răcorea pe vremuri pe români şi care a dispărut încet, în ultimii ani: tradiţionala bragă. „Daţi-mi voie să vă felicit că aţi ales subiectul ăsta. În sfârşit un subiect serios, pentru că de dimineaţă până seara, la majoritatea posturilor de televiziune se vorbeşte numai despre prostii, mărunţişuri, frecuşuri, Gigi a părăsit-o pe Marilena, senatorul X a spus de rau de senatorul Y. Dom'le, braga e un subiect serios”, spune, cu umorul caracteristic, Andrei Pleşu.

O săptămână specială şi un week-end cu totul de sărbătoare la Digi24, în care telespectatorii vor putea simţi emoția credinței în fiecare emisiune, interviu, invitat special, în fiecare poveste rostită.

În apropierea Sărbătorilor de Paști, Digi24, alături de invitațíi săi, spune, începand de luni, 20 aprilie, până în ziua de Paști, „Poveștile credinței” .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri