Turismul de safari, noua atracție pentru români

Data publicării:
safari

Fie că vor să descopere sălbăticia Africii sau călătoria pe dunele de nisip din Dubai, amatorii de safari trebuie să-şi pună ceva bani deoparte. Astfel de vacanţe pot ajunge să coste câteva mii de euro de persoană, dar experienţa va fi una de neuitat.

Africa surprinde orice turist. O vizită prin satele tribului Masai este parcă o întoarcere la rădăcinile umanităţii. O viaţă simplă neatinsă de evoluţia civilizatiei şi a tehnologiei.

Fie că alegem Kenya, Botswana, Zimbabwe, Zambia sau Tanzania, turismul de safari este la el acasă. Avem şansa de a găsi pe acelaşi teritoriu 7 magnifici din lumea animalelor: elefantul, leul, leopardul, rinocerul, girafa, hipopotamul şi bivolul african. Agenţiile de turism au simţit apetitul în creştere al românilor pentru excursiile cu aventură, astfel că formează grupuri pentru astfel de destinaţii.

11 nopţi în Africa de Sud, Zambia, costă 1.654 de euro de persoană. Dar indiferent de ţara unde mergeţi pentru safari, sunteţi obligaţi să faceţi o serie de vaccinuri pentru că riscurile nu sunt de neglijat. Malarie, Dezinterie, boli transmisibile sau apă posibil infestată. În plus, trebuie luate în calcul şi posibilele muşcătur de şerpi veninoşi sau înţepăturile de scorpioni.

Pentru o vacanţă de safari, cel mai indicat este să faceţi rezervare printr-o agenţie de turism recunoscută în domeniu, care se va ocupa de toate cele necesare pentru drum şi sejur. Pachetele trebuie să includă transport cu avionul, cazare, pensiune completă, transfer la hotel şi asistenţă turistică. În funcţie de durata călătoriei şi de excursiile opţionale, pachetul poate pleca de la 1.000 şi până la 15.000 de euro, de persoană.

Cu cât iei mai din timp, cu atât preţul este mai bun. şi să evite perioadele de vârf: decembrie, ianuarie”, a sfătuit Traian Bădulescu, consultant de turism.

În Dubai găsiţi o altă variantă de safari. Dunele de nisip vor transforma vacanţa într-o aventură de neuitat.

Pentru aventura safari în Dubai, trebuie să pregătiţi cel puţin 1.000 de euro, costurile ajungând şi la 3.500 de euro pentru o persoană. Organizatorii promit experienţe de neuitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri