TURIST ACASĂ. Castelul Bran atrage peste 500.000 de vizitatori anual

Data publicării:
castelul bran mfax 1

Prima atestare documentară a Castelului Bran este făcută într-un act emis la 19 noiembrie 1377 de regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia a fost subordonată autorităţii comitetului secuilor. Legătura lui Vlad Ţepeş cu această fortificaţie a Branului a fost consemnată tot în această perioadă.

Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat, după pierderea tronului, pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, ce era străjuită de cetate.

La data de 1 decembrie 1920, Consiliul orăşenesc al Braşovului decide să doneze acest castel Reginei Maria a României Mari, ca un simbol al recunoştinţei datorat contribuţiei sale la înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

Ghidul le dezvăluie turiştilor dornici de poveşti atât legenda domnitorului supranumit Vlad Dracul, cât şi faptul că inima Reginei Maria a fost îngropată, pentru o scurtă perioadă de timp, la Bran. La data de 1 iunie 2009 castelul reintră pe deplin în posesia moștenitorilor legali, Arhiducele Dominic, Arhiducesa Maria Magdalena și Arhiducesa Elisabeta.

Preţul de intrare în castel este de 25 de lei pentru adulţi, iar studenţii beneficiază de reducere. Castelul poate fi vizitat în orice anotimp, fiind la fel de spectaculos. Programul este însă mai scurt în perioada rece a anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri