Turist acasă. Sărbători la Gura Humorului, cu tradiții și schi

Data publicării:
bucovina iarna

Gura Humorului este una dintre cele mai importante și frumoase destinaţii turistice ale Bucovinei. Daca sunteți amatori de sporturi de iarnă nu trebuie să ratați pârtia de schi, lungă de aproape de 1,4 kilometri, care este dotată cu telescaun și instalație de zăpadă.

Relaxarea în natură o puteți completa cu vizite la mănăstirile din zonă. Spre exemplu, renumita Mănăstire Voroneț se află la doar 4 kilometri de centrul staţiunii, iar în partea de nord, la aproape 5 kilometri, se află Mănăstirea Humorului. Ambele sunt monumente UNESCO.

În Humor tradițiile se păstrează cu sfințenie și astăzi, aşa că nu trebuie să fiți suprinși dacă în zilele de sărbătoare veți întâlni localnici îmbrăcați în frumosul port popular bucovinean. Iar dacă vă gândiți la un sejur de sărbatori, în zonă tarifele pentru o noapte de cazare variază între 70 și 200 de lei de persoană.

Sejurul de Crăciun sau Revelion poate ajunge şi la 3 mii de lei de persoană, iar în pachet sunt incluse şi plimbări cu sania sau seri cu obiceiuri tradiționale și colindători. Staţiunea se află la jumătate de oră distanţă pe şosea de Suceava, şi la două ore de Iaşi sau Bacău. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri