Sari la conținut

Un festival de muzică din Bahamas s-a transformat într-un calvar pentru participanți

Trebuia să fie unul dintre cele mai succes evenimente muzicale ale anului, însă un festival de muzică elitist organizat pe o insulă pustie din Bahamas nu s-a ridicat nici pe departe la înăltimea așteptărilor, scrie The Telegraph.

festival

Participanții au plătit între 1.500 și 250.000 de dolari pentru un bilet sau un pachet de bilete la concertele care trebuia să aibă loc pe o insulă pustie din Bahamas. Însă participanții au descoperit că atmosfera de pe insulă nu era deloc ce promiteau organizatorii festivalului. Oamenii s-au refugiat într-un aeroport și au cerut să li se returneze banii pentru condițiile îndoielnice: lipsă de alimente și apă, cazare în corturi, lipsa pazei, confruntări violente cu câțiva localnici furioși și organizarea festivalului într-o zonă împânzită de câini sălbatici.

Fyre Festival a fost promovat intensiv de vedete precum Bella Hadid, Kendall Jenner, Chanel Iman sau Emily Ratajkowsi, iar evenimentul se dorea a fi unul la care să participe vedete pe Instagram sau, pur și simplu, persoane cu foarte mulți bani. Printre cei care urmau să concerteze se număra trupa Blink 182, care și-a anunțat retragerea în ultimul moment, Skepta, Major Lazer, Disclosure și trupa de hip hop a lui Kanye West, G.O.O.D Music.

Conceptul festivalului îi aparținea antreprenorului Billy McFarland și rapperului Ja Rule, care își doreau ca evenimentul să fie o alternativă exotică la celebrul festival din deșert, Coachella. Între timp, au apărut voci care susțin că organizatorii ar fi încercat să îi înșele pe participanți pentru a le lua banii, dar și cei care spun că ar fi vorba pur și simplu despre un eveniment eșuat, din cauza lipsei de experiență și a proastei organizări.