Unde putem vizita cele mai neobișnuite muzee: muzeul relațiilor sfărâmate, al artei proaste sau cel al supei instant

Data publicării:
museum of broken relationships facebook 1

FOTO: Facebook / Museum of Broken Relationship

Muzeul relațiilor sfărâmate (Zagreb, Croația)

Acest muzeu este o adevărată consolare pentru persoanele cu inima zdrobită. Vizitându-l vor ști că nu sunt singure, că există un loc dedicat tuturor celor care au rupt o relație. Este atât de bine structurat încât în 2011 a câștigat Premiul Kenneth Hudson Museum pentru cel mai inovativ muzeu european.


This photo of Museum of Broken Relationships is courtesy of TripAdvisor

Cel mai original aspect al său este faptul că oricine poate oferi obiecte reprezentative ale unei relații trecute pentru a fi expuse împreună cu povestea lor.

Muzeul pisicilor (De Kattenkabinet, Amsterdam, Olanda)

Amsterdam este un oraș fascinant. Pe lângă Muzeul Van Gogh, Cartierul Roșu și coffee shops, „Veneția Nordului” are un muzeu dedicat în întregime pisicilor.

FOTO: Wikipedia

Fondat în 1990 de William Meijer în memoria pisicii sale Tom, muzeul deține sculpturi și picturi dedicate celor mai cunoscute feline din lume. În plus, are patru pisicuțe care pot fi mângâiate și care, în funcție de dispoziție, încep să toarcă sau rămân indiferente la trecerea vizitatorilor.

Muzeul Momofuku Ando Instant Ramen (Osaka, Japonia)

Un muzeu întreg din Țara Soarelui-Răsare are ca temă supa japoneză Ramen instant, care se prepară rapid cu apă fierbinte. Este versiunea orientală a ceea ce ar fi un muzeu al pizzei congelate din Italia. Momofuku Ando Instant Ramen Museum are o dimensiune și o calitate arhitectonică de invidiat.

FOTO: www.instratamen-museum.jp

Un aspect curios este faptul că fiecare vizitator își poate crea propria cutie de Ramen complet personalizată pentru a o lua acasă.

Muzeul Carelor Funebre (Museu de Carrosses Fúnebres, Barcelona, Spania)

FOTO: Wikipedia

Un muzeu al carelor funebre este probabil un obiectiv mai puțin atrăgător. Totuși, cel din Barcelona îi surprinde pe vizitatori prin calitatea pieselor expuse. Sunt care mortuare din secolul al XVIII-lea care au condus pe ultimul drum persoane din înalta societate, lucrări unicat care merită a fi văzute măcar o dată la trecerea prin Catalonia.

Muzeul Înghețatei (Gelato Museum, Bologna, Italia)

Muzeul Înghețatei din Bologna este un paradis pentru iubitorii dulciurilor.Vizita în acest incredibil loc începe cu o incursiune în istoria înghețatei, care îi poartă pe vizitatori până în vechiul Egipt și Imperiul Roman.

FOTO: Facebook

După aceea explică secretul preparării înghețatei perfecte, iar în final se ajunge la cel mai plăcut moment: degustări de înghețată. O minunată experiență senzorială și culinară.

Muzeul Artei Proaste (Museum of Bad Art, Somerville, SUA)

Boston este unul dintre cele mai frumoase orașe din SUA și, în plus, găzduiește unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume, cu lucrări de Gauguin și Van Gogh.

FOTO: Facebook / David Young

Dacă se simt plictisiți de impresionism, turiștii se pot deplasa la câțiva kilometri distanță de oraș, la Somerville, unde se află Muzeul Artei Proaste (MOBA). Vor întâlni unele dintre cele mai oribile lucrări. De altfel, sloganul muzeului este „Artă prea proastă pentru a fi ignorată”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri