Vacanțe. Berlin, o pagină de istorie europeană

Data publicării:
berlin turism

O călătorie în Berlin este este în primul rând o incursiune în istoria recentă a continentului european. Dacă până în urmă cu 23 de ani din România abia dacă puteam ajunge în Berlinul de Est, acum lucrurile sunt extrem de simple. Dacă alegeţi să mergeţi cu maşina, distanţa este de aproape 1.700 de kilometri, iar costurile ajung la 220 de euro. La destinaţie veţi ajunge în cel puţin 20 de ore de la plecare. Varianta mai confortabilă o reprezintă zborul cu avionul.

O cursă fără escală din Bucureşti vă duce la Berlin în puţin mai mult de două ore, iar costurile pleacă de la 200 de euro. Cu escală, preţul biletului este mai mare, iar durata zborului e de peste şapte ore.

Odată ajunşi în metropola germană, puteţi alege din cele o mie de hoteluri sau opta pentru un apartament de închiriat.

Costul unei camere de hotel de trei stele porneşte de la 44 de euro pe noapte. La pensiuni însă o noapte de cazare nu costă mai mult de 10 euro.

Berlinul vă întâmpină cu pagini de istorie, în muzee, dar şi pe străzi. Printre obiectivele turistice se numără Brandenburger Tor sau Poarta Brandenburg, o monumentală construcţie din secolul al 18-lea al cărei simbol este pacea. În timpul Războiului Rece, când poarta se afla chiar pe graniţa dintre Berlinul de Est şi cel de Vest, Brandenburger Tor a devenit simbolul oraşului divizat. Discursul preşedintelui american John Fitzgerald Kennedy din 1963 de la Poarta Brandenburg a redat monumentului statutul de simbol al păcii şi al unificării.

La câţiva paşi se află Reichstag sau sediul Parlamentului german, construit la sfârşitul secolului XIX, iar în apropiere găsiţi şi Berliner Dom, uriaşa catedrală finalizată la începutul secolului XX.

Apoi, vă recomandăm să mergeţi în Alexanderplatz unde, până la izbucnirea celui de-al doilea război mondial, se afla una dintre cele mai aglomerate pieţe din oraş. A fost centrul Berlinului de Est în perioada comunistă, timp în care a primit o arhitectură socialistă. În această perioadă a fost construit şi uriaşul turn de televiziune, de peste 360 de metri, care domină piaţa.

Pentru alte pagini de istorie, mergeţi în Insula Muzeelor, un complex de cinci muzee care adăpostesc nenumărate vestigii egiptene, babiloniene, greceşti şi romane, dar şi nepreţuite tablouri din perioada modernă. Berlinul adăposteşte de altfel sute de galerii de artă, în care găsiţi cele mai moderne stiluri şi proiecte.

Călătoria prin Berlin este uşurată sistemul de transport public, unul dintre cele mai complexe dar şi mai eficiente existente în marile oraşe. Preţul biletelor variază în funcţie de câte zone doriţi să vedeţi.

Un bilet cu valabilitate de două ore poate varia între doi şi trei euro, dar recomandabile sunt cele pentru trei zile, cu preţ de la 24 euro, în care sunt incluse reduceri la cele mai importante muzee.

Preţul unui bilet de avion

Zbor direct: 212 - 857 euro (2h 10m)

Zbor cu o escală: 339 - peste 1.000 euro (4h - 7h)

sursa: momondo.ro

Preţuri de cazare la hoteluri și pensiuni

Pensiuni: de la 10 euro / persoană

Hotel 3*: 44 - 64 euro / persoană

Hotel 4*: 49 - 73 euro / persoană

Hotel 5*: 79 - 176 euro / persoană

sursa: booking.com

Preţuri pentru transportul public

1 bilet valabil 2h: 2.4 - 3 euro

1 bilet valabil o zi: 6.5 - 7 euro

1 bilet valabil 3 zile: 24 - 25 euro

1 bilet Insula Muzeelor valabil 3 zile: 34 - 36 euro

1 bilet grup (2 - 5 persoane): 15 euro

sursa: bvg.de

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri