VIDEO Spectacolul vitrinelor de Crăciun: Marile magazine din lume se întrec în aranjamente spectaculoase

Data publicării:
vitrine-1

De Crăciun, a devenit deja o tradiţie ca în marile oraşe magazinele să decoreze vitrinele cât mai spectaculos în încercarea de a le lua ochii trecătorilor. Retailerii din New York, Londra sau Paris s-au întrecut în a transpune feeria sărbătorilor în vitrine.


La New York, magazinele au intrat într-o competiţie acerbă pentru a capta atenţia trecătorilor. „Ne place să facem surprize. Dacă lucrezi în domeniul vitrinelor, lucrezi, de fapt, în domeniul surprizelor”, povesteşte David Hoey, directorul unei firme de artă decorativă.

Vitrinele sunt concepute după scenarii complexe, iar inovaţiile tehnologice vin să le sporească atractivitatea. Anul acesta, un magazin a pus în vitrine un ecran gigant pentru a crea iluzia de mişcare şi adâncime, în timp ce altul a mers şi mai departe: clienţii pot intra efectiv în vitrină.

Şi în oraşul luminilor, Paris, marii comercianţi s-au întrecut în a prezenta vitrine cât mai sofisticate. Scene de Crăciun, parcuri de distracţii în miniatură şi animale polare, toate pot fi admirate în vitrinele magazinelor din capitala Franţei.

Şi magazinele din Londra au îmbrăcat haine de sărbătoare. Celebrul Harrods a ales ca temă pentru Crăciunul de anul acesta trenul cu aburi. Pentru ca totul să iasă perfect, 50 de oameni au muncit mai bine de 500 de ore.

Vitrina este ca şi coperta unei reviste. Oamenii o văd şi sunt atraşi în magazin. În vitrinele de Crăciun avem versiunile mari ale lucrurilor care se cumpără cel mai des pentru cadouri”, explică Hannah Emslie, angajatul unui lanţ de magazine.

Unele magazine londoneze au înregistrat deja vânzări record, iar profiturile sunt puse şi pe seama bunei prezentări a vitrinelor. De altfel, pentru mulţi comercianţi, acestea sunt cele mai profitabile zile ale anului. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri