Ca-n filme. „Alita: Battle Angel”, filmul pe care James Cameron visa să-l facă de aproape 20 de ani

Data publicării:
alita

Filmul pe care James Cameron visa să-l facă de aproape 20 de ani a intrat săptămâna aceasta în cinematografele românești. „Alita: Battle Angel” adaptează o bandă desenată japoneză, dar are un buget de Hollywood - 200 de milioane de dolari - și staruri premiate cu Oscar în rolurile secundare.  Urmăriți recenzia Ca-n Filme a acestui blockbuster, duminică, de la 16:30.

Alita se trezește la viață într-un viitor post-apocaliptic.

Prima parte a filmului aduce un pic cu povestea lui Pinnochio, cu Cristoph Waltz pe post de Geppetto. Waltz, un doctor de cyborgi, o salvează pe Alita și îi dă corpul pe care îl construise pentru fiica lui. Pe măsură ce personajul principal începe să-și recapete memoria, devine clar că inocenta Alita are în ea și un pic de Frankenstein.

Față de alte blockbustere de Hollywood inspirate de benzi desenate, „Alita: Battle Angel" vine totuși cu o estetică a violenței un pic mai tăioasă. Ajută și faptul că regizor este Robert Rodriguez, cel care a regizat Desperado, și ale cărui adăptări după „Sin City", sunt considerate pietre de hotar când vine vorba de filme inspirate de benzi desenate.

La fel ca personajul principal, „Alita: Battle Angel" e compus și el din mai multe bucăți separate, toate lipite la un loc de maestrul Cameron. De la bugetul de aproape 200 de milioane de dolari, la regizorul Robert Rodriguez care știe cum să pună în scenă violența, la actorii premiați cu Oscar distribuiți în rolurile secundare: Christoph Waltz, Jennifer Connelly și Mahershala Ali.

În toată această mașinărie bine unsă a Hollywood-ului, există totuși suflet în aparat. Iar numele lui este Rosa Salazar.

A fost intenția de la început a lui James Cameron, să folosească tehnologia inventată pentru Avatar pentru a crea un personaj aproape uman.

Cu „Alita: Battle Angel", James Cameron se poziționează încă odată în avangarda cinematografiei, așa cum a făcut cu Terminator, Titanic și Avatar. Dincolo de povestea relativ banală, de efectele speciale impecabil executate și de scenele de luptă virtuos coregrafiate, James Cameron trage un pic perdeaua către un viitor probabil, și poate nici atât de îndepărtat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri