CTP desființează „The Irishman”: Clișee din filmele cu mafioți. Actorii arată ca niște „morți galvanizați umblători”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Gazetatul și criticul de film Cristian Tudor Popescu spune că nu i-a plăcut  filmul „The Irishman”, despre care spune că este „o colecție din toate filmele cu mafioți”, iar actorii arată ca niște „morți galvanizați”. Spune, în schimb, că i-a placut cum e realizat serialul românesc „Umbre”, care „arată a serial american, occidental, de nivel”.

„De Niro arată ca un mort. Acest machiaj digital folosit în cazul lui De Niro, Joe Pesci și Al Pacino e groaznic. Oamenii arată ca niște morți galvanizați umblători. A zombie arată. Iar filmul este o colecție din toate filmele cu mafioți, se autopastișează domnul Scorseze, începând cu „Mean Streets”, continuând cu „Goodfellas”, „Casino” și cu ce mai vreți dvs.

Ia toate clișeele de acolo și le adună aici. Bineînțelesc că oamenii ăștia se chinuie să joace bine sunt actori foarte buni, dar pe mine filmul m-a plictisit de moarte, că tot se moare acolo”, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

Întrebat dacă i-a plăcut un film văzut recent, gazetarul a răspuns: „Film bun... nu. Mi-a plăcut cum e realizat serialul „Umbre”, sezonul 3. E comercial, dar ăsta nu eu un lucru rău. E făcut la meserie din punct de vedere al sunetului, montajului, imaginii, ritmului, actoriei. Arată a serial american, occidental, de nivel”.

„Că are kitsch-uri groaznice în el, că are forțări, găuri în scenariu – asta e altceva. Dar ce se vede acolo meserie cinematografică, ceea ce în România nu s-a văzut până acum. Au fost filme foarte bune, filme de autor, unele extraordinare, dar serialul ăsta este o probă de meserie la rece în România, ceea ce nu pot decât să salut”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri