Sari la conținut

Emmanuel Macron, într-un film de la Cannes

Regizorul român Cristian Mungiu spune că Palme d'Or i-a schimbat viaţa. Într-un interviu pentru Paris Match, Mungiu recunoaşţe că mult-râvnitul premiu obţinut în 2007 pentru pelicula „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” i-a oferit oportunităţi în viaţa profesională. Festivalul de la Cannes continuă până pe 19 ani. O prezenţă-surpriză într-o producţie este cea a preşedintelui francez.

Regizorul român Cristian Mungiu este o prezenţă obişnuită pe Croazetă. Din 2002, şi-a prezentat la Cannes toate filmele. A obţinut Palme D'Or pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” în 2007, premiul pentru cel mai bun scenariu, un dublu premiu pentru interpretare feminină pentru „După dealuri” in 2012 si premiul pentru regie pentru „Bacalaureat” în 2016.

Cristian Mungiu, regizor: Am fost destul de norocos, pentru că toate filmele mele au fost proiectate aici, în diferite competiţii, dar au fost mereu aici. Totul este despre Palm D'Or, de aceea mă aflu în această maşină acum. Este ceea ce mi-a schimbat viaţa profesională pentru totdeauna. Atragi toată atenţia asupra ta, pentru că ai un Palm D'or. În afară de aceasta sunt micile lucruri care se întâmplă aici, întâlniri unice cu fanii care îţi cer ceva, oameni care au văzut filmul tău sau care vor să-ţi spună ceva. Este foarte frumos.

Anul acesta, Cristian Mungiu patronează cea de-a zecea ediţie a programului La Fabrique Cinéma, care susţine cineaştii şi producătorii.

Cristian Mungiu, regizor: Nu devii un mare regizor folosind tehnici cunoscute. Trebuie să cauţi şi să găseşti ceva la care oamenii nu se aşteaptă şi care poate fi extrem de interesant.

Anul acesta, o prezenţă-surpriză într-o producţie este cea a preşedintelui francez. Emmanuel Macron îşi joacă propriul rol într-un film-documentar care explorează schimbările din societatea franceză, în ultimii 50 de ani.

Emmanuel Macron va apărea 7 minute în film, timp în care stă de vorbă, într-o cafenea din Frankfurt, cu cei realizatorii documentarului.

Este pentru prima oară când un preşedinte francez în funcţie apare pe marile ecrane.

Pe aceeași temă