Sari la conținut

„Fata din tren”, un thriller cu un final previzibil de imprevizibil

Despre pelicula „The Girl on the Train” s-a spus că este următorul „Gone Girl”, apreciatul și premiatul thriller de anul trecut al lui David Fincher.Thrillerul psihologic „Fata din tren/ The Girl on the Train”, inspirat din romanul omonim al scriitoarei britanice Paula Hawkins şi regizat de Tate Taylor, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc.

Actriţa Emily Blunt joacă rolul unei tinere femei divorţate, deprimată şi consumatoare de alcool, care se găseşte dintr-o dată în situaţia de a ancheta dispariţia unei femei din cartierul în care locuieşte.

Deoarece cartea a dominat topul NY Times al celor mai citite cărți, astfel că majoritatea spectatorilor știu finalul peliculei, regizorul a ales să se concentreze pe atmosferă și personaj. Cineastul Tate Taylor a explicat că acțiunea filmului este paralelă cu frământările interioare ale personajelor, cărora actorii le-au dat atât de bine viață.

Personajul Rachel este cel mai complex și solicitant rol interpretat de Emily Blunt până acum, iar laudele au început să curgă înainte chiar ca filmul să fie lansat oficial. 

Pelicula „Fata din tren” este un thriller care reușește prin actorie și montaj să camufleze până în ultimele clipe un final previzibil de imprevizibil.