Filmele clasate pe primele 10 poziții în box office. Lungmetrajul care a debutat pe primul loc

Data publicării:
star wars the last jedi

Lungmetrajul „Star Wars: The Last Jedi”, regizat de Rian Johnson, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, după ce a generat încasări de peste 220 de milioane de dolari, iar două animaţii - „Ferdinand” şi „Coco” - completează top 3.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Filmul cu Mark Hamill, Carrie Fisher, John Boyega, Lupita Nyong’o, Kelly Marie Tran, Laura Dern şi Benicio Del Toro a încasat 220,04 milioane de dolari pe continentul nord-american, potrivit boxofficemojo.com. La nivel mondial, în weekendul de debut, cel de-al optulea lungmetraj din franciza „Star Wars” a generat încasări de 450 de milioane de dolari, notează News.ro.

Pe poziţia a doua în clasament a debutat „Ferdinand”, după ce a generat încasări de 13,3 milioane de dolari, cel mai slab debut al unei animaţii Fox Animation/ Blue Sky. Regizat de Carlos Saldanha, „Ferdinand” este bazat pe cartea pentru copii despre taurul spaniol care preferă să petreacă ore mirosind florile şi visând decât să intre în arenă pentru coridă. La nivel mondial, „Ferdinand” a generat încasări, din 18 pieţe, de 6,8 milioane de dolari.

Coco”, produs de Disney şi Pixar, a coborât, după al patrulea weekend de la premieră, pe locul al treilea, după ce a generat încasări de 10 milioane de dolari. La nivel global, animaţia a încasat 448,2 milioane de doalri.

Drama „Wonder”, de Stephen Chbosky, cu Owen Wilson şi Julia Roberts în distribuţie, a coborât o poziţie, până pe patru, după ce, în al cincilea weekend de la premieră a încasat 5,4 milioane de dolari.

După cinci weekend-uri, „Justice League” a coborât trei locuri, până pe cinci. Filmul cu Jason Momoa, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller şi Ben Affleck în distribuţie a generat încasări de 4,17 milioane de dolari.

Comedia „Daddy's Home 2”, cu Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell şi John Lithgow în distribuţie, s-a menţinut - după al laselea weekend de la premieră - pe poziţia a şasea, încasând 3,8 milioane de dolari.

Thor: Ragnarok”, cu Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Mark Ruffalo şi Anthony Hopkins în distribuţie, a coborât până pe locul al şaptelea, după ce în urmă cu o săptămână se afla pe cinci. Filmul a încasat 2,98 de milioane de dolari.

The Disaster Artist” al lui James Franco, film premiat la Festivalul de la San Sebastián de anul acesta, a coborât patru poziţii, până pe opt. În a treia săptămână de la premieră, pelicula care spune povestea celui mai prost film făcut vreodată - „The Room”, de Tommy Wiseau, lansat în 2003 - a generat încasări de 2,63 de milioane de dolari.

După al şaselea weekend de la premieră, lungmetrajul „Murder on the Orient Express” al lui Kenneth Branagh ocupă locul al nouălea, cu încasări de 2,47 de milioane de dolari.

Drama „Lady Bird”, cu Saoirse Ronan, Timothée Chalamet şi Odeya Rush, a coborât o poziţie, până pe zece. Filmul a generat încasări, după al şaptelea weekend de la lansare, de 2,1 milioane de dolari.

Între filmele care au avut weekendul trecut o evoluţie bună se numără „The Shape of Water” al lui Guillermo del Toro. Lungmetrajul, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia de anul acesta, a primit şapte nominalizari la premiile Globul de Aur, iar asta i-a adus încasări de 1,73 de milioane de dolari, după al treilea weekend de la premieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri