Sari la conținut

Filmul animat care a debutat pe primul loc în box office

Studiourile Disney continuă să deţină reţeta succesului pentru filmele de animaţie. Cea mai recentă producţie, „Moana”, a avut încasări de peste 55 de milioane de dolari în Statele Unite, în primul weekend de la lansare.

Filmul, povestea unei adolescente din Polinezia, a intrat, de fapt, pe primul loc în box-office-ul american, detronând pelicula „Animale fantastice”, realizată după scenariul lui J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter.

Dacă luăm în calcul şi încasările de 10 milioane din Ziua Recunoştinţei, zi liberă pentru americani, şi cele de vineri, „Moana” a adunat peste 80 de milioane de dolari doar în Statele Unite.

La nivel mondial, aventurile adolescentei din Tahiti, alături de prietenul ei, semizeul Maui, au adus încasări de aproape 100 de milioane.

Filmul „Animale fantastice şi unde le poţi găsi/ Fantastic Beasts and Where to Find Them”, regizat de David Yates, al cărui scenariu a fost semnat de J.K. Rowling, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 45,1 milioane de dolari. Acţiunea din filmul „Fantastic Beasts And Where To Find Them” este plasată la New York, cu 70 de ani înainte de evenimentele relatate în seria „Harry Potter”, şi prezintă aventurile lui Newt Scamander, autorul unei cărţi despre creaturi mitologice, care, după şapte decenii, devine unul dintre manualele de studiu la şcoala de magie Hogwarts, frecventată de tânărul vrăjitor Harry Potter. Actorul britanic Eddie Redmayne, recompensat cu Oscar, interpretează rolul vrăjitorului Newt Scamander în filmele din noua serie „Fantastic Beasts”. Scenariul a fost scris de J.K. Rowling. Autoarea este şi producător al filmului, alături de David Heyman, Steve Kloves şi Lionel Wigram. Neil Blair, Rick Senat şi Danny Cohen sunt producători executivi.

Filmul „Doctor Strange”, regizat de Scott Derrickson, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,3 milioane de dolari. Atunci când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange îşi pierde abilitatea de a opera în urma unui accident, un viitor sumbru pare să-i fie destinat. Dar o întâlnire providenţială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă, retrasă în sihăstrie pe culmile din Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea către secretele magiei, potrivit cinemagia.ro. Din distribuţia acestui lungmetraj regizat de Scott Derrickson fac parte, printre alţii, actorii Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor şi Tilda Swinton.

Filmul „Aliatul/ Allied”, regizat de Robert Zemeckis, cu Marion Cotillard şi Brad Pitt în rolurile principale, a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 13 milioane de dolari de vineri până duminică. Protagoniştii peliculei sunt un agent al serviciului britanic de spionaj, Max Vatan (Pitt) şi o spioană franceză Marianne Beausejour (Cotillard). Cei doi se îndrăgostesc în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, însă la puţin timp după aceea Max află că partenera lui, devenită între timp mama copilului său, lucrează de fapt pentru nazişti, şi incepe să o investigheze, potrivit cinemagia.ro

Filmul SF „Primul Contact/ Arrival”, regizat de cineastul canadian Denis Villeneuve, a coborât un loc şi a ajuns pe poziţia a cincea în box office-ul din America de Nord cu încasări de 11,2 de milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj prezintă activitatea unei experte în lingvistică, solicitată de autorităţi pentru a încerca să comunice cu un grup de forme de viaţă extraterestre care au ajuns pe Terra şi ale căror intenţii nu sunt cunoscute.

Filmul de animaţie „Trolii/ Trolls”, o comedie inteligentă, amuzantă şi obraznică despre căutarea fericirii şi până unde sunt unii dispuşi să meargă pentru a o obţine, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 10,3 de milioane de dolari. Pelicula transportă publicul către o lume colorată şi minunată populată de Troli extraordinar de optimişti, care dansează şi cântă continuu şi de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiţi numai când au Troli în stomac, potrivit cinemagia.ro. Vocile personajelor principale sunt asigurate de Zooey Deschanel, Justin Timberlake, John Cleese, Jeffrey Tambor, Gwen Stefani, Anna Kendrick.

Comedia „Almost Christmas”, despre o familie de culoare ai cărei membri se reunesc pentru a sărbători Crăciunul în Birmingham, un oraş din statul american Alabama, în casa celui mai vârstnic reprezentant ai ei, interpretat de Danny Glover, rămas văduv, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,6 milioane de dolari.

Filmul de comedie „Bad Santa 2”, cu Billy Bob Thornton, Kathy Bates şi Tony Cox în rolurile principale, a debutat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 6,1 milioane de dolari. Alimentat de whiskey-ul de proastă calitate, lăcomie şi ură, Willie Soke (Billy Bob Thornton) face din nou echipă cu micul şi furiosul său partener, Marcus (Tony Cox), pentru a distruge o gală de caritate organizată in Ajunul Crăciunului, relatează cinemagia.ro.

Filmul „Fără armă în linia întâi/ Hacksaw Ridge”, regizat de Mel Gibson, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al nouălea, cu încasări de 5,4 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj spune povestea contestatarului adventist Desmond Doss, care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific, relatează cinemagia.ro.

Filmul „The Edge of Seventeen”, o comedie despre dificila perioadă a adolescenţei, spune povestea unei tinere a cărei cea mai bună prietenă se îndrăgosteşte până peste cap de fratele ei, a coborât de pe locul al şaptelea pe poziţia a zecea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,9 milioane de dolari de vineri până duminică. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Hailee Steinfeld, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson şi Blake Jenner.