Un nou scandal iscat de declarațiile scriitoarei J.K. Rowling. „A spune că o persoană transsexuală e bărbat e extrem de ofensator”

Data publicării:
J.K. Rowling
J.K. Rowling Foto: Profimedia

Poliţia britanică a anunţat joi că a primit o plângere de la o prezentatoare TV transsexuală care a reclamat-o pe scriitoarea J.K. Rowling în legătură cu anumite comentarii pe care autoarea seriei literare "Harry Potter" le-a făcut pe reţelele de socializare, informează Reuters.

India Willoughby, care a fost prima prezentatoare de ştiri transsexuală din Marea Britanie, a acuzat-o pe J.K. Rowling de "infracţiune motivată de ură" pentru comentariile pe care celebra scriitoare le-a publicat luni pe reţeaua de socializare X.

J.K. Rowling a respins acuzaţia, spunând că nu este o infracţiune să ai opinii critice faţă de anumite genuri.

"Am contactat ieri Poliţia din Northumbria... Am denunţat-o pe J.K. Rowling la Poliţie pentru ceea ce a spus", a declarat India Willoughby într-un interviu acordat site-ului independent de ştiri Byline Times, distribuit miercuri seară pe reţeaua de socializare X, scrie Agerpres.

"A spune că o persoană transsexuală este bărbat, ştiind în mod deliberat că acea persoană este femeie - iar eu sunt femeie, indiferent de ceea ce spune J.K. Rowling ... în certificatul meu de naştere scrie femeie, în paşaportul meu, în toate documentele mele, sunt recunoscută legal ca femeie, iar faptul că J.K. Rowling, în mod deliberat, şi acesta este cuvântul cheie, mi-a atribuit genul în mod greşit, deşi ştia cine sunt, este extrem de ofensator", a declarat India Willoughby.

Scriitoarea J.K. Rowling a devenit în ultimii ani o personalitate controversată în ceea ce priveşte chestiunile legate de transsexualitate şi definiţia a ceea ce înseamnă să fii femeie, ceea ce a dus la critici acerbe din partea unor activişti trans, dar şi la un sprijin vocal din partea unor militanţi pentru drepturile femeilor.

"Cu ceva timp în urmă, avocaţii m-au sfătuit că nu numai că am un proces care poate fi câştigat în mod clar împotriva Indiei Willoughby pentru defăimare, dar şi că ţinta obsesivă a Indiei asupra mea în ultimii ani poate atinge pragul legal pentru hărţuire", a scris J.K. Rowling pe reţeaua de socializare X.

Contactată în legătură cu acuzaţia formulată de India Willoughby, Poliţia din Northumbria, din nordul Angliei, a precizat într-un comunicat: "Luni, 4 martie, am primit o plângere în legătură cu un mesaj publicat pe reţelele de socializare. În prezent, aşteptăm să vorbim mai departe cu reclamantul".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri