Sari la conținut
News Alert

Filmul ”Wonder Woman” a fost interzis în Liban

Filmul ”Wonder Woman”, regizat de Patty Jenkins, a fost interzis în Liban pentru că actriţa din rolul principal, Gal Gadot, este de origine israeliană, informează The Guardian citat de News.ro.

wonder

Foto: Facebook

Distribuţia în cinematografe a peliculei, care are la bază banda desenată creată de DC, a fost interzisă cu câteva ore înainte de lansare, autorităţile susţinând că este vorba despre un ”film cu un soldat israelian”.

Ministrul Economiei a emis decizia de a interzice pelicula chiar înainte de premiera ei în Liban, ţară care se află oficial în război cu Israelul, iar cinematografele au anunţat anularea proiecţiilor prin intermediul canalelor social media.

Gadot, care este originară din Tel Aviv, a fost instructor în Forţele de Apărare Israeliene timp de doi ani şi a devenit Miss Israel la vârsta de 18 ani. 

Campania libaneză de a boicota susţinătorii Israelului a încercat să blocheze şi proiecţia filmului ”Batman v Superman”, în care Gal Gadot joacă rolul Wonder Woman, însă fără succes.

”Wonder Woman” spune povestea Dianei, o prinţesă din Amazon, crescută într-un paradis izolat şi antrenată pentru a deveni invincibilă în luptă. Când un pilot american se prăbuşeşte pe ţărmul insulei şi le povesteşte amazoanelor despre conflictul cumplit care zdruncină lumea întreagă, ea decide să plece de pe insulă, convinsă că poate anihila această ameninţare.

Alături de Gal Gadot, în vârstă de 32 de ani, din distribuţia peliculei au mai făcut parte Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen, Elena Anaya, Ewen Bremner, Lucy Davis şi Eugene Brave Rock.

Este estimat ca filmul să genereze, în primul weekend pe marile ecrane, încasări de 175 de milioane de dolari la nivel mondial, ceea ce va fi un record pentru o peliculă cu o supereroină.