Noi dezvăluiri despre incidentul de pe platoul filmului „Rust”. Șeriful din Santa Fe vorbește despre mesaje „îngrijorătoare”

Data actualizării: Data publicării:
Alec Baldwin, în timpul audierilor după incidentul de pe platoul de filmare.
Alec Baldwin, în timpul audierilor după incidentul de pe platoul de filmare. Foto. Profimedia

La o zi după ce a făcut publice imagini și documente legate de incidentul de pe platoul filmului „Rust” în care actorul Alec Baldwin a împușcat-o din greșeală pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, șeriful din Santa Fe vorbește despre niște sms-uri „îngrijorătoare” privind gloanțele reale de pe platourile de filmare, relatează CNN.

Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, iar regizorul Joel Souza a fost rănit în timpul unei repetiții pentru o scenă din filmul „Rust” în octombrie 2021. Alec Baldwin repeta cu o armă despre care i se spusese că este sigură, dar avea de fapt muniție reală.

„În acest moment, nimeni nu a recunoscut că a adus gloanțele pe platoul de filmare. Există informații din niște sms-uri îngrijorătoare, în care s-a vorbit despre muniție reală care este posibil să fi fost folosită la un alt film, cu doar câteva luni înainte de „Rust”, ceea ce este îngrijorător”, a spus șeriful Adan Mendoza.

Este vorba despre mesaje pe care armuriera filmului, Hannah Gutierrez Reed, le-a trimis unui furnizor de muniție pentru un film anterior din 2021, în care spunea că vrea să tragă cu muniție reală pe platoul de filmare al acelui film.

Un oficial din poliție a declarat pentru CNN că mesajele sunt importante, deoarece anchetatorii încearcă să stabilească dacă armuriera făcea în mod obișnuit teste cu gloanțe reale, în timp ce era responsabilă și pentru siguranța pe platoul de filmare.

Avocatul lui Gutierrez Reed, Jason Bowles, a declarat pentru CNN că clienta său a vrut să tragă cu gloanțe reale pentru a înțelege cum funcționează arma istorică folosită în film, dar că nu a tras muniție reală pe platoul de filmare.

Mendoza a spus că încă așteaptă rapoartele criminalistice de la FBI și raportul final de la biroul examinatorului medical.

„Este greu de determinat în acest moment traseul pe care îl va urma cazul. Am mai spus asta, cred că pe platoul de filmare a existat dezorganizare și un anumit grad de neglijență. Procurorul va decide dacă e vorba de un caz penal”, a spus șeriful.

El a adăugat că tot procurorul trebuie să decidă dacă Baldwin poate fi tras la răspundere, în condițiile în care arma era în mâna lui atunci când s-a descărcat.

Poliția americană a difuzat marți imagini de pe platoul de filmare al filmului Rust, inclusiv cu intervenția paramedicilor și polițiștilor imediat după ce Baldwin a împușcat-o din greșeală pe Hutchins.

În înregistrările difuzate luni se vede cum poliția și medicii ajung la fața locului, iar imaginile înregistrate cu cameră de corp arată eforturile de a o salva pe Hutchins.

De asemenea, Baldwin apare îmbrăcat în cowboy repetând o scenă și ținând în mână ceea ce pare a fi arma care a ucis-o pe Hutchins.

Actorul, care era producător al filmului, a spus că nu a apăsat pe trăgaci și nu că nu știe cum a ajuns un glonț real pe platoul de filmare din Santa Fe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri