Alec Baldwin, acuzat din nou de omor prin imprudenţă în incidentul de la filmările peliculei „Rust”

Data actualizării: Data publicării:
alec baldwin pe strada
Alec Baldwin, acuzat din nou de omor prin imprudenţă în incidentul de la filmările peliculei „Rust”. Foto: Profimedia

Actorul american Alec Baldwin a fost din nou pus sub acuzare de omor prin imprudenţă pentru împuşcarea fatală a directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al lungmetrajului „Rust” în 2021, a anunţat vineri procuroarea responsabilă cu ancheta, relatează AFP.

Procedura împotriva lui a fost anulată oficial în aprilie, în acest caz cu mai multe întorsături, dar acuzarea avertizase atunci că actorul nu a fost, prin urmare, exonerat şi că probabil ar putea fi cercetat din nou.

Alec Baldwin a declarat că nu este vinovat de moartea Halynei Hutchins şi că el nu a apăsat pe trăgaci, notează AFP, citată de Agerpres.

Actorul, cunoscut pentru rolul din serialul „30 Rock”, a fost acuzat iniţial, în ianuarie anul trecut, de omor prin imprudenţă pentru moartea Halynei Hutchins, alături de armurierul principal al filmului, Hannah Gutierrez, care va fi judecată în 2024.

Procedura reluării acuzaţiilor în faţa unui mare juriu echivalează cu noi probleme juridice pentru Alec Baldwin după ce procurorii respinseseră acuzaţiile împotriva actorului în luna aprilie, anul trecut, pe baza unor noi probe, potrivit cărora, arma pe care acesta a folosit-o ar fi putut fi modificată astfel încât se putea declanşa fără ca trăgaciul să fie apăsat. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri