Sari la conținut

Oscar 2017. Unde poţi urmări filmele nominalizate

Multe dintre peliculele nominalizate la ediţia din acest an a Oscarurilor rulează încă în cinematografe, însă o mare parte din ele pot fi urmărite legal online. Acestea sunt disponibile pe Amazon, de unde pot fi închiriate pentru 30 de zile sau cumpărate, pe HBO GO în România, dar şi în serviciile de streaming video Netflix şi Amazon Prime Video, versiunile pentru România. 

moonlight

„Moonlight” - Marele câştigător al galei Oscarurilor din acest an, „Moonlight” a primit trofeul de “Cel mai bun film al anului”, dar şi premiul pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”. Filmul urmăreşte povestea unui tânăr american de culoare care se luptă cu dependenţa de droguri a mamei şi propria sexualitate. Povestea este redată în trei părţi, etape diferite ale vieţii personajului.

„Hell or High Water” - Nominalizat la categoriile: Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj şi Cel mai bun actor în rol secundar.

Filmul redă povestea a doi frați din Texas, Toby (Chris Pine), și Tanner (Ben Foster), care se reunesc după mulţi ani în care au fost despărţiţi pentru a jefui filiale ale băncii care amenință cu executarea silită afacerea familiei lor. 

„O.J.: Made in America” - Desemnat cel mai bun film documentar.

În ‘O.J.: Made in America’, regizorul Ezra Edelman oferă o perspectivă proaspătă asupra controversatului OJ Simspon şi aduce în lumina reflectoarelor chestiuni legate de rasă, de statutul celebrităţilor, influenţa media, violenţa domestică şi sistemul judiciar.

„Florence Foster Jenkins” - Nominalizat la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal şi Cele mai bune costume.

Bazat pe o poveste reală, filmul urmăreşte încercarea unei femei din New York de a deveni o cântăreaţă faimoasă, în ciuda faptului că nu are voce.

„Zootopia” - Desemnat cel mai bun film de animaţie

Zootopia este o metropolă locuită de animale. Judy Hopps ajunge primul iepure poliţist şi este hotărâtă să arate ce poate preluând un caz dificil.

„Deepwater Horizon” - Nominalizat la categoria Cel mai bun montaj şi Cele mai bune efecte vizuale

Filmul este bazat pe povestea reală a incidentului Deepwater Horizon, în urma căruia a fost contaminat cu petrol Golful Mexicului.

„Sully” - Nominalizat la categoria Cel mai bun montaj de sunet.

Bazat tot pe o poveste reală, filmul, care îl are în rolul principal pe Tom Hanks, îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.