Sari la conținut
News Alert

Personajul Vladimir Putin, scos din scenariul filmului produs de Luc Besson

Personajul Vladimir Putin a fost scos din scenariul unui film al companiei EuropaCorp care are ca temă accidentul real al unui submarin nuclear rus din anul 2000, când actualul șef al statului a venit la putere, relatează Hollywood Reporter.

vladimir putin_kremlin.ru

Foto: kremlin.ru

Deși a fost caracterizat de CNN drept cel mai puternic om din lume, Vladimir Putin nu va fi portretizat prea curând pe marele ecran. Potrivit unor surse citate de Hollywood Reporter, personajul lui Putin a fost scos din scenariul viitorului film de mare buget al EuropaCorp, "Kursk", primul în care ar fi ar fi fost portretizat liderul de la Kremlin, scrie Agerpres.

Filmul, în care joacă Matthias Schoenaerts și Colin Firth, prezintă povestea reală a scufundării unui submarin nuclear rus în Marea Barents, după ce la bord s-au produs două explozii. Putin, care era președinte de doar trei luni când s-a produs tragedia în anul 2000, trebuia să apară în cel puțin cinci scene în filmul regizat de Thomas Vinterberg. Liderul de la Kremlin joacă un rol-cheie în best-seller-ul lui Robert Moore, "A Time to Die", care este ecranizat de film.

În condițiile în care filmările ar urma să înceapă într-o lună, secvențele cu Putin din scenariul lui Robert Rodat au fost scoase. Varianta vehiculată ar fi că președinte EuropaCorp, Luc Besson, a vrut să mute accentul povestirii pe misiunea de salvare de la politica din spatele dezastrului.

O altă teorie, potrivit Hollywood Reporter, este că nimeni de la EuropaCorp nu vrea să devină ținta vreunui atac informatic. "Vă amintiți de 'The Interview'?", a spus una din sursele citate, făcând referire la filmul lui Evan Goldberg, cu Seth Rogen și James Franco, care l-a înfuriat pe Kim Jong-un și se crede că a declanșat atacul informatic aspra Sony din 2014.

În mod ironic, liderul rus era portretizat cu simpatie în scenariul "Kursk" care arată cum președintele rus este profund emoționat de această tragedie, având în vedere că tatăl său a lucrat pe un submarin, mai scrie Hollywood Reporter.