Sari la conținut

Record de box office: 11,4 miliarde de dolari, în 2016

Box office-ul nord-american a înregistrat, în anul 2016, încasări de 11,4 miliarde de dolari, reprezentând cele mai mari venituri pe an realizate în istorie, scrie Reuters citat de News.ro. Pentru 2015, suma înregistrată a fost de 11,1 miliarde de dolari.

dory

Filmul cu cele mai mare încasări în 2016 a fost ”Finding Dory”, care a ajuns la 483,3 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada, potrivit comScore. Pelicula ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story”, primul lungmetraj independent desprins din franciza ”Războiul stelelor”, lansată pe 16 decembrie, a încheiat anul pe locul al doilea, iar numărătoarea continuă.

Disney a avut, în 2016, şase filme între primele zece cu cele mai mari încasări, între care ”Captain America: Civil War”, care a strâns 408 milioane de dolari.

”Un peşte uituc, super-eroi, animale de companie şi călători în spaţiu conduc într-un an care a fost marcat de o selecţie de filme incredibil de diversă”, a declarat Paul Dergarabedian, analist al comScore, într-un comunicat transmis duminică.

În weekendul de Anul Nou, lungmetrajul ”Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord american, cu încasări de 49,7 milioane de dolari.

Pe aceeași temă