„The Elephant Man” a pierdut lupta cu cancerul

Data publicării:
Memorial Service Held For Sir Richard Attenborough At Westminster Abbey
Foto: Gulliver/GettyImages

Actorul britanic John Hurt, cunoscut pentru roluri în filme ca „The Elephant Man” şi „Midnight Express”, a murit vineri, la vârsta de 77 de ani, informează BBC.

Memorial Service Held For Sir Richard Attenborough At Westminster Abbey
Foto: Gulliver/GettyImages

Actorul suferea de cancer pancreatic, boală cu care a fost diagnosticat în 2015, iar anunţul decesului a fost făcut de agentul său.

Cu o carieră întinsă pe şase decenii, John Hurt a fost nominalizat de două ori la Oscar: în 1978, pentru rolul secundar din „Midnight Express” şi în 1980 pentru rolul principal din „The Elephant Man”. De asemenea, a câştigat un Glob de Aur şi patru premii BAFTA. A jucat în peste 200 de filme şi seriale TV de-a lungul carierei sale, începute în 1962. Printre ele - „Harry Potter”, „Indiana Jones”, „Hellboy”, „Alien” şi „Doctor Who”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre cele mai recente filme în care a jucat este „Jackie” (2016), în care interpretează rolul părintelui Richard McSorley.

În 2015, actorul a fost înobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru activitatea sa dramatică.

„Nimeni nu ar fi putut să joace «The Elephant Man» mai memorabil. A dus acel film în imortalitatea cinematografiei. I se va simţi lipsa foarte mult”, a scris regizorul Mel Brooks pe contul său de Twitter. Cei doi au colaborat pentru comedia „Spaceballs” (1987).

Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost „mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”.

Elijah Wood, starul din seria „Stăpânul inelelor”, a transmis: „A fost o onoare să vă urmăresc, domnule”.

Actorul Alfred Molina a spus că Sir John Hurt a fost „un actor talentat, unul dintre cei mai buni din aceasta sau din orice eră”.

Născut la 22 ianuarie 1940, în Chesterfield, John Hurt a avut o carieră de şase decenii, interpretând roluri atât în teatru, televiziune, cât şi pentru marile ecrane.

A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic, în serialul „Z Cars”.

A fost căsătorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianistă şi fostă actriţă.

(surse: Digi24, News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri