Sari la conținut

O formaţie americană a lansat primul vinil din haşiş, care poate fi consumat

Grupul muzical american Slightly Stoopid a lansat primul vinil din haşiş, din lume, care poate fi consumat, managerul trupei precizând, însă, că deocamdată acesta nu este destinat publicului larg, reprezentând o operă de artă, informează The Guardian, preluat de News.ro.

hasis

”Este vorba despre alăturarea a două medii de şcoală veche, cum este vinilul, dar şi haşişul, în viziunea noastră”, a spus Jon Phillips, managerul trupei Slightly Stoopid, care a cheltuit mii de dolari pentru realizarea vinilurilor din haşiş.

Până acum, doar două copii ale melodiei ”Dabbington” au fost imprimate. Primul vinil a fost declarat reuşit, dar a fost consumat de personalul care a lucrat la el. Vinilul a fost realizat din haşiş în valoare de 6.000 de dolari, iar imprimarea acestuia a costat 1.000 de dolari. În urma celei de-a doua imprimări a rezultat un vinil cu un sunet nemulţumitor. 

Vinilul final va fi licitat în scop caritabil sau păstrat, potrivit managerului trupei. ”Deocamdată, este o operă de artă”, a precizat el.

Înfiinţat în anul 1994, în California, grupul muzical Slightly Stoopid, care îşi descrie muzica drept ”o fuziune între folk, rock, reggae şi blues cu hip-hop, funk, metal şi punk”, a lansat până în prezent 12 albume, dintre care patru live.

 
Pe aceeași temă