Spotify anunţă măsuri împotriva dezinformării despre COVID-19, după numeroase critici

Data publicării:
spotify aplicatie pe telefon
Spotify va lua măsuri pentru a combate dezinformarea despre COVID-19 pe platforma sa. Foto: Profimedia Images

Spotify anunță că va lua măsuri pentru a combate dezinformarea despre COVID-19 pe platforma sa, după o mişcare de boicot lansată de starul rock canadiano-american Neil Young, relatează AFP. Gigantul suedez de streaming muzical va introduce link-uri în toate podcasturile sale, menite să-i ghideze pe utilizatori către informații concrete despre coronavirus, care provin din surse științifice.

Numărul unu mondial al industriei de streaming muzical va introduce link-uri în toate podcasturile sale despre COVID-19, care îi vor ghida pe utilizatori către informaţii concrete şi din surse ştiinţifice, a anunţat directorul general şi fondatorul Spotify, Daniel Ek.

"Pe baza feedback-ului pe care l-am primit în ultimele săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii larg acceptate oferite de comunităţile medicale şi ştiinţifice", a declarat miliardarul suedez într-un comunicat.

"Acest nou efort de combatere a dezinformării va fi lansat în ţările din întreaga lume în zilele următoare. Din câte ştim, aceste sfaturi asupra conţinutului sunt o premieră pentru o platformă importantă de podcast", a mai spus el.

Spotify şi-a anunţat, de asemenea, duminică regulile de utilizare şi a precizat că "testează modalităţi" de a semnala mai bine creatorilor de podcast "ce este acceptabil", fără a menţiona în mod deschis sancţiuni.

Acest anunţ vine în urma unei controverse iniţiate de cântăreţul Neil Young, care a anunţat săptămâna trecută că îşi retrage muzica de pe această platformă de streaming după ce a acuzat compania că promovează dezinformările despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al popularului şi controversatului prezentator Joe Rogan.

Joe Rogan, al cărui contract semnat anul trecut cu Spotify a fost estimat la 100 de milioane de dolari, este acuzat că a descurajat vaccinarea anti-COVID-19 în rândul tinerilor şi că a promovat utilizarea unui tratament neautorizat, cu Ivermectină, împotriva noului coronavirus.

Citește și: După Neil Young, și Joni Mitchell îşi retrage muzica de pe Spotify. James Blunt reacționează și el

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri