Casele „bântuite” din București care ar putea atrage turiștii străini

Data actualizării: Data publicării:
casa bantuita

Bucureştiul stă pe o mină de aur: legende cu fantome, suflete chinuite şi case blestemate. Specialiştii în turism spun că acestea sunt ingrediente care ar putea atrage o mulţime de turişti străini. Însă Capitală nu reuşeşte să le folosească.

O casă părăsită de pe stradă Plantelor, în zona veche a Bucureştiului. Numărul de la poartă a dispărut demult. Buruienile din curte aproape se reped la trecători prin gratiile ruginite ale gardului. O cioară supraveghează cu atenție locul de unde vecinii spun că în miez de noapte se aud zgomote ciudate de dincolo de ziduri.

Unii spun însă că este vorba de niște treburi necurate, dar cât se poate de pământești.

„Cică se aud zgomote... Ei, sunt nenorociţii ăştia de chiriaşi care sunt chiriaşi la stat şi nu vor să mai vină alţii şi ei inventează poveşti cu zâne”, spune o vecină.

Legenda spune că și Palatul Parlamentului este bântuit. Spiritele muncitorilor care au murit acolo în timpul lucrărilor nu îşi găsesc liniştea, cred unii bucureşteni.

Se spune că noaptea, când totul este cufundat în liniște, pe aceste holuri încep să se întâmple lucruri ciudate și inexplicabile. Se aud fluierături, sistemele de alarmă pornesc din senin iar sigiliile de la uși dispar.

Tot în centrul Capitalei, pe strada Praporgescu de lângă Teatrul Naţional, s-a ţesut altă fantasmă.

Legenda spune că în nopţile cu lună plină, pe peretele casei apare 666, adică cifra diavolului.

Este locul în care două femei și-au găsit sfârșitul, iar sufletele lor nu se pot odihni.

Oamenii au fost atrași întotdeauna de mituri și legende. Specialiștii în turism spun că toate acestea ar putea fi exploatate că să aducă vizitatori mai mulţi la Bucureşti, dar nimeni nu își dă interesul să facă asta.

Bucureştiul a început să atragă turiştii străni din ce în ce mai mult, ar putea fi promovată această nişă, pe lângă alte nişe”, spune Traian Bădulescu, expert în turism.

În Occident, poveştile cu fantome sunt deja metodă brevetată pentru atragerea turiștilor. Unele țări au pus la punct adevărate strategii iar asemenea legende sunt întreținute cu bună știință.

În statele Unite şi Marea Britanie sunt foarte multe hoteluri vechi, legendare, bântuite, se spune, în care au avut loc crime sau se spune că se aud paşi, circulă anumite spirite, şi această legendă chiar dacă are sau nu o bază reală poate să atragă turişti”, afirmă Traian Bădulescu, expert în turism.

În România, cea mai cunoscută legendă înspăimântătoare este a sângerosului conte Dracula. Castelul de la Bran, despre care se spune că ar fi fost al lui, a avut anul trecut aproape un milion de vizitatori din ţară şi din străinătate, iar administratorii au anunţat că cifra de afaceri a ajuns la şase milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri