Judeţele care atrag cei mai mulţi turişti străini

Data actualizării: Data publicării:
turisti

Patru judeţe din România sunt în topul preferinţelor turiştilor străini. Este vorba despre Braşov, Timiş, Cluj şi Sibiu, acolo unde numărul turiştilor străini cazaţi în hoteluri, în primul semestru al anului, a ajuns la 207.000. Mai mult cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Judeţul Braşov a atras în primele şase luni ale acestul an cei mai mulţi turişti străini - 64.499, potrivit datelor Institutului Naţional de Statitiscă.

Horia Huluban, Asociaţia Comercianţilor din Braşov: „Cel mai bine din ultimii ani, procentul cred că a crescut turismul în această vară cu 20% cel puţin, faţă de 2016.”

Printre obiectivele cele mai vizitate din judeţul Braşov se regăseşte Castelul Bran.

În anul 2016, Castelul Bran a doborât orice record, cu un număr de 800.000 de vizitatori. Ei bine, şi anul 2017 se anunţă la fel de bun. Doar în recenta minivacanţă de Sfânta Maria, nu mai puţin de 23.000 de oameni au plătit bilet de intrare ca să viziteze monumentul.

50.655 de turişti străini s-au cazat în judeţul Timiş în prima jumătate a anului trecut. Cifra plasează judeţul din Banat pe locul doi la nivel naţional după Braşov. Cei mai mulţi turişti care ajung în Timiş vizitează oraşul de pe Bega.

De departe, destinaţia favorită a turiştilor străini este Piaţa Unirii din Timişoara. A devenit faimoasă în lume pentru arhitectura care îmbină mai multe stiluri.

Sibiul este şi el în printre judeţele preferate de turişti.

Grupurile de turiști sunt o obișnuință pentru Sibiu. De altfel, Sibiul s-a și clasat pe locul al patrulea în acest top, cu un număr de 45.980 de turiști străini care au sosit aici în primul semestru din 2017. E adevărat că este o creștere mai mică față de celelalte judeţe, de doar 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

O analiză făcută de Ziarul Financiar, pe baza datelor de la INS, arată că un milion de turişti străini s-au cazat în hotelurile din ţară în prima jumătate a acestui an, număr în creştere cu 8,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri