Sari la conținut

Lucruri de pus în bagaj atunci când mergem la festivaluri muzicale

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În sfârșit a venit vara. Sunetul de fanfară al festivalurilor se aude în toate colțurile orașului și promite explozii de sunete, spectacol și imagini care să ne încânte privirea.

Pe cuprinsul întregului mapamond, sute de festivaluri de muzică încolțesc dorința în sufletele hoinarilor, ale călătorilor împătimiți și ale celor care respiră muzică. De fapt, vorbim despre oricine caută aventură. Dar înainte să împachetăm cortul, să vedem care sunt lucrurile de care avem, cu adevărat, nevoie.

Conform unei liste cu sfaturi culese de la Maddie Rish, expertă în festivaluri, printre lucrurile de pus în bagaj, se numără: un sac de dormit, protecție solară, o pătură subțire, șervețele umede și hârtie igienică, prelată pentru cort, papuci confortabili, dopuri de urechi, un încărcător portabil, pungi de gunoi și resigilabile.

Printre lucrurile de lăsat acasă se numără: mâncare perisabilă sau junk food, îmbrăcăminte nepotrivită, aparatul foto cel scump.

Alte aspecte la care trebuie să fim atenți atunci când participăm la un festival este să nu lăsăm sticle de plastic în urma noastră. Ideea este că spațiul unde a avut loc un festival ar trebui să arate la fel în momentul în care plecăm, ca în cel în care am ajuns. Sticlele de plastic sunt absolut nocive pentru mediu și, din păcate, doar o parte dintre ele sunt reciclate. Așa că dacă le aducem, trebuie să ne asigurăm că le și reciclăm după aceea. Multe dintre festivaluri au, de asemenea, un soi de robinete de unde putem umple sticla.