Vizită la Veneția doar cu rezervare online. Doar 40.000 de turiști vor avea voie să intre pe zi în oraș

Data publicării:
turisti in venetia
Veneţia a interzis grupurile mari de turişti şi megafoanele. FOTO: Profimedia Images

Primarul Veneției a pus o taxă de intrare în oraș. Din 25 aprilie, turiștilor de o zi li se vor percepe 5 euro pentru 29 de date de vârf din această primăvară și de la vară. Locurile vor fi limitate la 40.000 de vizitatori pe zi, care vor trebui să-și rezerve din timp biletele online.

Este vorba despre un experiment. A pornit de la problema că 80% dintre turiștii săi vin numai pentru o zi – aglomerează orașul, dar tind să cheltuiască puțin. 

Ideea a fost de a proteja Veneția de turismul de masă, de a o face mai locuibilă, în același timp aducându-i venituri la bugetul local.

Noua decizie vine după ce din 2021, navelor de croazieră li s-a interzis să mai intre în fragila lagună venețiană.

Primarul Veneției: "Orașul s-a născut tocmai pentru a atrage oamenii așa cum floarea atrage albina, pentru a crește economia, pentru diplomație, pentru comerț. Frumusețea nu este un scop în sine la Veneția și nu doar la Veneția.

Din 7 miliarde de oameni din lume, toți visează să vină măcar o dată în viață la Veneția. Am făcut calculul și 7 miliarde de oameni nu pot veni fizic în Veneția fiecare măcar o dată. Fizic nu se poate. Urându-le fiecăruia să trăiască 100 de ani, împărțind numărul de zile la numărul de spații fizice din Veneția, nu încap toți oamenii acolo.

E normal să face o programare cumva. De aceea facem asta."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri