VIDEO. Peisaje de basm la munte, după șase zile de ninsoare

Data publicării:
peisaj munte noiembrie

Iarna timpurie a fost prilej de încântare pentru turiştii care şi-au petrecut week-end-ul pe Transalpina sau Munţii Rarău. Cei mai bucuroşi au fost copii, care s-au pus pe treabă şi au construit oameni de zăpadă.

Munţii Rarăului sunt desprinşi parcă din poveşti după şase zile de ninsoare. Brazi pudraţi cu zăpadă şi petice mari de omăt strălucesc sub soare şi se ascund din loc în loc sub o mare de nori pufoşi.

Feeria rezistă doar la înălţime. Mai spre poale este plin de chiote. Stratul alb este suficient de gros şi pentru cei care încing o bătaie cu bulgări şi pentru cei care au preocupări...artistice.

Turist: Pentru copii e o reală plăcere iar Rarăul, ca în fiecare an, ne oferă ceva magnific.

Turiştii trebuie să fie atenţi şi să nu se lase furaţi de peisajele mirifice, avertizează salvamontiştii. Zăpada poate deveni repede un duşman.

Voicu Raia, șef Salvamont Suceava: „Stratul poate ajunge și la un metru ceea ce face foarte dificilă înaintarea pe zonele respective, la traseele astea de iarnă. Marcajele, majoritatea făcute pe stânci sau chiar și pe copaci, din cauza zăpezii sunt ascunse.”

Motiv de bucurie au avut şi turiştii care au mers în zona Transalpina. I-au aşteptat munţi albi, copaci îmbrăcaţi în gheaţă şi zăpada pufoasă.

Iar cine simte nevoia să îşi refacă forţele după plimbări prin zăpadă, poate să se bazeze pe bucătarii de la Rânca. Ştiu exact cum să combine ingredientele pentru o porţie de bunătăţi.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Aşa vor fi întâmpinaţi turiştii care vor ajunge la munte. Pe lângă meniurile tradiţionale, pentru cei cu gusturi sofisticate, bucătarii pregătesc preparate vânătoreşti sau exotice.

Dacă va ninge abundent, cum promit meteorologii, pârtiile de la Rânca vor fi numai bune pentru schiat în minivacanţa de 1 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri