Doi adolescenți din Gorj, de 13 și 15 ani, au furat o mașină și s-au dus pe pârtie

Data publicării:
tanar la volan
Ei au abandonat mașina în afara părţii carosabile, în apropiere de Rânca. FOTO: Shutterstock

Doi adolescenţi, în vârstă de 13, respectiv 15 ani, din judeţul Gorj, sunt suspectaţi că au plecat spre o pârtie cu un autoturism pe care l-au găsit parcat, cu uşile descuiate şi cu cheile în contact. Băiatul de 15 ani a fost reţinut, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni, transmite News.ro.

Furtul a fost raportat la Poliţie, prin intermediul unui apel la 112, în a doua zi de Crăciun. Un tânăr de 26 de ani, cu domiciliul în comuna Baia de Fier, a reclamat că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul.

Poliţiştii au găsit autoturismul furat. Acesta fusese abandonat în afara părţii carosabile, în apropiere de Rânca, iar din interiorul acestuia nu fuseseră sustrase bunuri.

Principalii suspecţi sunt doi adolescenţi, care au fost găsiţi pe pârtie, în apropierea locului în care fusese abandonată maşina furată.

„În continuarea cercetărilor, poliţiştii au identificat doi tineri, de 13 şi 15 ani, din comuna Baia de Fier, pe pârtia ZTM Rânca, stabilind faptul că cel în vârstă de 15 ani ar fi sustras autoturismul în cauză, care se afla parcat în faţa locuinţei, cu cheile în contact, iar tânărul de 13 ani l-ar fi însoţit pe acesta, ca pasager, pe ruta Baia de Fier către ZTM Rânca, unde au abandonat autoturismul. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei, s-a constatat faptul că tânărul care ar fi sustras şi condus autoturismul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, informează reprezentanţii Poliţiei Judeţene Gorj.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi l-au dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă pe tânărul de 15 ani. El este cercetat pentru furt în scop de folosinţă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine acest drept.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri