16 județe afectate de vremea extremă. 17.000 de pompieri mobilizați, 400 de intervenții de salvare, inclusiv cu șenilete și utilaje de deszăpezire

Data actualizării: Data publicării:
o femeie merge pe strada pe timp de ninsoare puternica.
Meteorologii anunță ninsori și vânt puternic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vremea rea a creat probleme, în ultimele 24 de ore, în 16 judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, iar poliţiştii, pompierii şi jandarmii, cu ajutorul autorităţilor locale, au intervenit pentru salvarea a patru sute de persoane, au anunţat, marţi, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, scrie news.ro.

Potrivit unui bilanţ prezentat de MAI, în ultimele 24 de ore, s-au produs efecte ale vremii în judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa,  Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova,  Tulcea, Teleorman, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti.

Efectivele MAI, cu sprijinul autorităţilor locale, au intervenit pentru deblocarea peste 400 de persoane. În cursul nopţii, au avut loc 17 intervenţii cu şenilete şi utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situaţii medicale de risc.

Marţi dimineaţă erau închise autostrăzile A2 şi A4 (Ovidiu - Agigea) şi 24 de segmente de drumuri naţionale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricţii de tonaj.

„Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naţionale şi judeţene din judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanţa şi Teleorman, se desfăşoară cu dificultate în condiţii de iarnă şi carosabil acoperit”, anunţă MAI.

Oficialii ministerului anunţă că, de la emiterea primelor avertizări meteo, au fost mobilizaţi aproape 17.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

În continuare autorităţile recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum să se asigure că deplasarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri