Cod galben de ninsori, de duminică seară. Ce zonă a țării este vizată

Data publicării:
termometru in fata unei ferestre de la care sevad copaci acoperiti cu zapada
ANM anunță ninsori abundente. Foto: Getty Images

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod galben de ninsori și vânt în Carpații Meridionali. În restul țării este în vigoare o informare meteo de precipitații și vânt.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali este în vigoare de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 8.00, o avertizare Cod galben.

În aceste zone, la altitudini de peste 1700 de metri va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În restul țării, de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 12.00, este în vigoare o informare meteorologică.

Specialiștii anunță că temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marți aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri