Cod galben de ploi torențiale, vânt și grindină. Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical în 14 județe

Data actualizării: Data publicării:
masini circula in ploaie
Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi. FOTO: INQUAM PHOTO - Octav Ganea

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată, pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei. Avertizarea este valabilă până duminică la prânz.

”În Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h) şi izolat grindină”, anunţă, sâmbătă, ANM.

Sursa citată a precizat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, de peste 50...60 l/mp.

Sâmbătă vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse, în Dobrogea, restul Munteniei şi al zonei montane.

cod-galben-ploi
Avertizare cod galben de ploi. FOTO meteromania.ro

Prognoză specială pentru București

De sâmbătă, ora 10.00 până la duminică ora 12.00, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13...16 grade.

Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara, vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri