Prognoza meteo pentru luni, 13 mai 2019. Vremea se schimbă din nou

Data actualizării: Data publicării:
Oameni cu umbrela în ploaie.
Oameni cu umbrela în ploaie. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Începutul săptămânii aduce o nouă schimbare a vremii. Locuitorii din jumătatea de est a ţării au parte de vreme frumoasă astăzi, dar de la noapte, ploile vor apărea şi aici.

Vor fi averse şi descărcări electrice, la început pe suprafeţe restrânse din vest, nord, centru şi din zona de munte. Noaptea, fenomenele se vor intensifica în regiunile vestice şi sud-vestice. Este posibil să se acumuleze cantităţi mai mari de apă şi să cadă grindina. Vântul va depăşi 50 km/h, mai ales în sud-vest. Maximele vor trece de 20 de grade Celsius în mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă luni, iar termometrele vor indica până la 23 de grade Celsius la umbră. În a doua parte a nopţii, vor apărea condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Presiunea aerului va fi în scădere.

De mâine, vremea va deveni instabilă. Aversele cu tunete şi fulgere vor apărea temporar, vântul va prinde putere în timpul ploilor şi poate atinge chiar 40 - 45 km/h. În schimb, temperaturile vor fi plăcute atât ziua, cât şi noaptea.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

vremea in tara 13 -16 mai
Prognoza meteo. Vremea în țară în perioada 13-16 mai 2019

Luna mai continuă cu vreme capricioasă. Furtunile se vor extinde chiar de mâine şi ar putea crea probleme în vest şi în sud-vest.

Marți, vremea instabilă va cuprinde toată ţara, dar ploile cu tunete şi fulgere vor fi frecvente în vest, sud-vest şi la munte. Cantităţile de apă pot trece de 30 l/mp în Banat şi în Oltenia. Vântul va crea probleme în toate masivele, dar şi în regiunile sudice şi centrale. Atmosfera va rămâne instabilă şi la mijlocul săptămânii în toate zonele, cu o intensitate mai mare a fenomenelor în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte. Temperaturile vor fi ridicate în fiecare zi.

Prognoza meteo pentru zona de munte

La munte, urmează o nouă perioadă cu vreme capricioasă. Ploile se vor înmulţi şi se vor intensifica treptat, în special în Munţii Banatului şi în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali. Se vor acumula cantităţi mari de apă, va cădea grindină, iar rafalele vor atinge 80 km/h.

Prognoza meteo pentru litoral

În schimb, pe litoral, vor fi doar condiţii de averse însoţite de tunete şi de fulgere. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile vor avea valori potrivite pentru mijlocul lunii mai.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri