Prognoza meteo pentru luni, 29 iulie. Zonele unde vor fi ploi torențiale

Data publicării:
oameni cu umbrela in ploaie pe strada
Meteorologii anunță ploi și intensificări ale vântului. Foto: Guliver/ GettyImages

Probleme din cauza furtunilor vor fi și luni, anunță meteorologii. Riscul de inundații se va menține ridicat, în special la munte, în timp ce la mare, vremea va fi frumoasă. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod galben de ploi și vilejii pentru Călărași și Ilfov. Avertizarea este valabilă până la ora 10:30.

Măgurele, Vidra, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni sunt zonele vizate pentru județul Ilfov.

Vremea va fi instabilă, luni, în cea mai mare parte a țării și vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului în special în regiunile vestice, sudice și, local, în cele centrale. Pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade Celsius în Moldova.

Prognoza meteo pentru luni, 29 iulie, în București

Vremea va fi instabilă luni și în București. Probabilitatea de averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului va scădea spre seară. Temperaturile vor fi plăcute, cu valori maxime ce nu vor trece de 29 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru luni, 29 iulie, la munte

La munte, luni va ploua consistent în Carpații Occidentali și Meridionali, unde cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp. De asemenea, vor fi și fenomene electrice, grindină și vânt mai intens. De marți, vremea frumoasă va domina zona de munte, dar ploile vor reveni de miercuri seara, în majoritatea masivelor.

Prognoza meteo pentru luni, 29 iulie, la mare

La mare, atmosfera va fi fierbinte, iar temperaturile vor crește semnificativ până la sfârșitul lunii când vor depăși 30 de grade Celsius în toate stațiunile. Joi, în schimb, vremea se va răcori și, din când în când, vor cădea averse și vor fi tunete și fulgere.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri