România este împărțită între ploi torențiale și caniculă. Cum va fi vremea în fiecare zi, până joi

Data actualizării: Data publicării:
vreme extreme vijelii canicula
România este împărțită între ploi torențiale și caniculă. Foto: Colaj GettyImages

România este împărțită între caniculă și ploi torențiale, anunță meteorologii care au emis luni un cod galben și o informare meteorologică pentru aceste fenomene.

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, care este în vigoare azi de la ora 12.00 până la ora 21.00.

În Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, valabil de marți până joi.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri