Urmează o noapte cu minus 8 grade. Cât de rece va fi în următoarele zile

Data publicării:
termometru
Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. FOTO: Digi24

 

În cursul nopţii, norii vor mai rămâne pe poziţii în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării, dar unele condiţii de ploaie vor fi în Banat, iar la munte va mai fulgui. Temperaturile vor scădea până la minus 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. dar în sud-vest şi pe litoral vor fi în jur de 3 grade Celsius.

Mâine, temperaturile vor reuşi să treacă de 10 grade în mare parte a ţării. În regiunile de dincolo de munţi, norii vor mai aduce ploi slabe, iar la altitudini mai mari va ninge trecător şi vântul va spulbera zăpada.

De la mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi în toată ţara.

Până în weekend, termometrele vor indica maxime cuprinse între 7..8 grade în depresiuni şi 16 grade în Lunca Dunării. Creşterea temperaturilor va fi semnificativă mai ales în cursul nopţilor, atunci când minimele vor deveni pozitive aproape peste tot. Ploile se vor înmulţi vineri în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, apoi, noaptea şi în sud-est. Tot atunci vântul se va intensifica în sud-vest şi la munte, iar sâmbătă în Dobrogea.

În Bucureşti, după o noapte cu minime până la minus 3 grade, soarele va reuşi să urce mercurul în termometre la 12 grade. De joi, vremea se va încălzi uşor în Capitală. Pe parcursul nopţilor vor fi temperaturi pozitive, iar după-amiaza vor fi până la 15 grade Celsius. Norii se vor aduna deasupra oraşului doar vineri seara şi este posibil să plouă slab.

La munte, va continua să ningă şi să bată vântul pe creste şi în perioada următoare. În schimb, la altitudini mai mici, va ploua joi noaptea în masivele vestice şi nordice, iar vineri în cea mai mare parte a spaţiului montan. Norii vor mai persista şi sâmbătă în Carpaţii Orientali şi Meridionali, dar precipitaţiile vor fi puţine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri