Spectatori cu degetele amputate, după ce au asistat pe un ger cumplit la un meci de fotbal american

Data actualizării: Data publicării:
ger la nfl
Meciul dintre Chiefs şi Dolphins s-a disputat în aceeaşi zi în care echipa Buffalo Bills urma să înfrunte formaţia Pittsburgh Steelers. Sursa foto: Profimedia Images

Unora dintre spectatorii care au asistat la un meci din play-off-ul Ligii profesioniste de fotbal american (NLF), disputat în luna ianuarie la minus 20 de grade Celsius, li s-au amputat degetele după ce au suferit degerături, a anunţat un spital din Missouri, citat de Associated Press, informează Agerpres.

Meciul respectiv, în care s-au înfruntat echipele Kansas City Chiefs şi Miami Dolphis (26-7), a avut loc în data de 13 ianuarie pe stadionul Arrowhead din Kansas City (Missouri), pe o temperatură de minus 20 de grade Celsius, în timp ce temperatura resimţită a fost de minus 32 de grade Celisus, din cauza vântului.

Research Medical Center Hospital din Kansas City nu a oferit cifre exacte, dar a precizat într-un comunicat că a tratat zeci de persoane care au suferit degerături în timpul unei perioade de ger extrem care a durat în total unsprezece zile. Douăsprezece persoane - unele dintre ele prezente la meciul din 13 ianuarie - au suferit degerături atât de grave, încât medicii au fost nevoiţi să le amputeze degete de la mâini şi de la picioare.

Spitalul a subliniat, totodată, că urmează să efectueze alte intervenţii chirurgicale în următoarele două până la patru săptămâni, pe măsură ce "rănile evoluează".

Meciul dintre Chiefs şi Dolphins s-a disputat în aceeaşi zi în care echipa Buffalo Bills urma să înfrunte formaţia Pittsburgh Steelers, însă această partidă a fost amânată cu o zi, din cauza unui viscol care a adus o zăpadă de două picioare (0,61 m) în statul New York, făcând ca deplasarea la stadion să fie prea periculoasă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri