Video Cum comentează CTP lista miniștrilor vehiculați pentru viitorul guvern. Ce nume sunt bune și cine nu are ce căuta la Palatul Victoria

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Tudor Popescu a comentat la Dig24 rezultatele care se prefigurează la alegerile parlamentare 2020
Cristian Tudor Popescu a comentat la Dig24 rezultatele care se prefigurează la alegerile parlamentare 2020 Foto: captură video

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 numele vehiculate pentru ocuparea portofoliilor viitorului guvern. El a găsit numiri bune, dar și nume care, în opinia lui, nu au ce căuta în executiv. Gazetarul anticipează o concurență în interiorul guvernului între PNL și USR-PLUS, cu miza pe viitoarele alegeri, însă nu se poate spune deocamdată cum se va răsfrânge această concurență asupra actului de guvernare.

Printre plusurile listei de viitori miniștri vehiculați, CTP a identificat numele lui Vlad Voiculescu.

„Este o mișcare bună, după părerea mea, o numire bună cea a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. A mai fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, și a încercat să schimbe niște lucruri acolo, și e foarte greu, foarte greu să miști... să desfaci pâsla groasă de interese, și relații, și clientelism din domeniul sănătății. Are experiența aceasta dl Voiculescu și cred că are și buna intenție în acest minister. Deci o numire care ar fi bună, dacă se confirmă”, a delarat Cristian Tudor Popescu vineri seară la Digi24.

Totodată, gazetarul consideră bună și trecerea Ministerului Justiției la USR-PLUS, lucru care va elimina din start numele actualului ministru liberal Cătălin Predoiu.

„De asemenea, un lucru bun este - înțeleg - faptul că nu va mai fi dl Predoiu la Justiție, pentru că Justiția merge la USR-PLUS. (...) E bine că nu mai e dl Predoiu. E clar, având în vedere prestația acestui domn vreme de un an de zile”, a precizat CTP.

CTP: Concurența între PNL și USR-PLUS va continua și la guvernare

Nu aceeași perspectivă o are însă și asupra Educației, portofoliu care rămâne la PNL și, deci, există posibilitatea ca Monica Anisie să-și păstreze scaunul. 

„Ce nu e bine este că Educația rămâne la liberali și acolo cred că doamna Anisie va rămâne pe poziție. Pentru că, dacă a ținut-o atâta vreme dl Orban, în ciuda faptului că e, probabil, ministrul cel mai detestat din fostul Guvern Orban, probabil o va ține și în continuare. Dacă a putut să piardă voturi dl Orban - cu siguranță a pierdut PNL-ul din pricina dnei Anisie -, atunci o va ține acum, când nu mai sunt alegeri”.

În opinia lui, Monica Anisie nu are ce căuta la Ministerul Educației.

„Bineînțeles că ar fi un lucru bun - așa cum spuneam în urmă cu câteva săptămâni, ca dna Anisie să dispară de la Educație”.

În privința „duratei de viață” a viitorului guvern, CTP nu a putut să se pronunțe, dar a remarcat că va exista o competiție între PNL și USR-PLUS în interiorul executivului, iar acest lucru se va răsfrânge asupra actului de guvernare.

„Nu pot să fac predicții cât va rezista acest cabinet. Dar concurența între PNL și USR-PLUS este evidentă. Și va continua, așa cum a fost în campania electorală, va continua și la guvernare. Fiecare dintre cele două partide, în vederea următoarei runde de alegeri, la guvernare va încerca să-și crească imaginea, să obțină capital politic, popularitate și, în ultimă instanță, de fapt, în primă instanță, voturi. De aici, o concurență, care se va vedea între cele două partide. Să vedem în ce măsură asta va permite o funcționare viabilă a guvernului”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Partenerii noștri