PSD: Oare ce părere are ambasadorul României în SUA că fratele său Alexandru Muraru pune în pericol relațiile țării noastre cu SUA

Data actualizării: Data publicării:
344792265_1423476321752348_1042757171767282374_n
Invitația Ambasadei SUA în România, primită de președintele PSD Iași, Maricel Popa. Foto: PSD/ Facebook

PSD susține, într-un comunicat, că președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, „minte cu nerușinare în relațiile cu partenerii strategici ai României”, după ce informații apărute în presa locală arătau că președintele PSD Iași, Maricel Popa, nu ar fi fost invitat la un eveniment ce marca 25 de ani de Parteneriat strategic România - SUA, organizat la Iași de ambasada SUA. 

„Oare ce părere are ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că fratele său Alexandru Muraru minte cu nesimțire și pune în pericol relațiile țării noastre cu Statele Unite?!  

Să protejezi doi penali care au pierdut șirul dosarelor – Chirica și Alexe, este treaba lui Muraru și a PNL. Îi vor judeca cetățenii! Dar să minți cu nerușinare în relațiile cu partenerii strategici ai României este cu totul altceva!  

Dl. Muraru trebuie să înțeleagă că există o linie roșie chiar și în materie de nesimțire. Dânsul a depășit-o demult. Iar comportamentul său abject face rău atât României, cât și ambasadorului țării noastre în SUA! Întâmplător sau nu, chiar fratele său!”, arată mesajul PSD. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași, a transmis un mesaj, citat de DC News, în urma apariției informației că nu ar fi fost invitat de Ambasada SUA la celebrarea a 25 de ani de Parteneriat strategic România - Statele Unite ale Americii.: 

„Vă mulțumesc pentru interesul manifestat pentru acest subiect, însă, din păcate, articolul de presă pornit de la Iași de la un partizan al peneliștilor locali, a produs o dezinformare generală căreia sunt nevoit să îi pun punct. 

Mulțumesc doamnei Kavalec și Ambasadei Statelor Unite pentru inivitație. 

Din păcate în data de 24 aprilie am fost la București având mai multe ședințe în Parlament, inclusiv la Comisia pentru Administrație Publică, al cărei secretar sunt”. 

Potrivit site-ului Dezvăluirea, Ambasada SUA în România a exclus de pe lista de invitați la ceremonia de celebrare a 25 de ani de Parteneriat Strategic România – SUA, care a avut loc la Iași, întreaga organizație a PSD Iași. 

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, a inaugurat, pe 24 aprilie, în fața Palatului Culturii din Iași, Expoziția „We the People”. La ceremonie au participat oficialitățile locale, cu excepția reprezentanților PSD, AUR dar și a Dianei Șoșoacă.

La eveniment au fost invitate oficialitățile locale, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, primarul Mihai Chirica, mitropolitul Moldovei și Bucovinei IPS Teofan precum și parlamentari și aleși locali. 

În martie 2022, un consilier judeţean PSD Iaşi, fost președinte al UNPR Iași, a postat pe pagina sa de Facebook un text în care a criticat prezenţa vicepreşedintelui american Kamala Harris în România și a catalogat autorităţile române drept „slugi”. 

Mesajul postat pe Facebook de consilierul PSD Iaşi Mircea Manolache a circulat pe grupurile interne ale PSD Iaşi, dar reprezentanţii formaţiunii susţineau că textul a fost preluat de o persoană „fără a înţelege foarte bine substratul”. 

Ulterior, textul a fost şters de pe pagina consilierului PSD Iaşi Mircea Manolache, însă a fost preluat de unii membri PSD şi promovat pe grupurile interne ale PSD Iaşi. Printre cei care au redistribuit postarea s-ar fi numărat inclusiv liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, potrivit unor capturi de ecran apărute în presa locală, potrivit Newsweek.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri