Sebastian Burduja, la Harvard, la Centrul Bloomberg pentru Oraşe, care are un program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari

Data publicării:
sebastian burduja la o sedinta
Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Foto: Facebook

Ministrul Energiei, liderul PNL Bucureşti Sebastian Burduja, care şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, a vizitat, la Harvard, prestigiosul Centru Bloomberg pentru Oraşe, unde există un program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari, în fiecare an, din oraşe din întreaga lume. Burduja anunţă că Bucureştiul este eligibil şi vor aplica în 2025, pentru a avea acces la cele mai bune minţi din lume pentru dezvoltare locală. ”Am ambiţia să facem din Bucureşti primul oraş românesc inclus în acest program”, a spus el.

”Am revenit astăzi la Boston şi la Harvard, după anii de studenţie. Iau notiţe, aşa cum făceam atunci, de data asta cu idei despre Bucureştiul Viitorului. Am început ziua la Primăria Bostonului, un exemplu de leadership în administraţia locală pentru tranziţia verde şi inovare în politici publice locale. Echipa de experţi ne-a prezentat soluţiile primarului Wu pentru comunitate, de la un transport mai verde la tabloul de bord cu indicatorii de impact pentru cetăţeni (% maşini electrice, investiţii atrase etc.) şi noul proiect pilot bazat pe energie geotermală. Exact ceea ce ne dorim să facem şi în Capitala României”, a scris liderul PNL Bucureşti pe Facebook.

Sebastian Burduja arată că a continuat la Harvard, la prestigiosul Centru Bloomberg pentru Oraşe, unde există un program unic în lume pentru pregătirea a 40 de primari, în fiecare an, din oraşe din întreaga lume.

”Bucureştiul este eligibil şi vom aplica în 2025, pentru a avea acces la cele mai bune minţi din lume pentru dezvoltare locală. Am ambiţia să facem din Bucureşti primul oraş românesc inclus în acest program”, spune Burduja.

El arată că mulţi vorbesc despre Bucureşti, mai ales în aceste zile.

”Miza politică e mare, dar miza pentru dezvoltarea României este şi mai mare. Iar bucureştenii au nevoie de viziune, soluţii şi fapte. Vom avea o Capitală cu care să ne mândrim şi în care să ne fie drag să trăim atunci când vom şti să luăm ce este mai bun de la marile oraşe ale lumii. În centrele de politici publice de la Harvard, la care acum putem avea acces, reţeta succesului este precisă. Trebuie doar să o punem în practică. Vorba lui John F. Kennedy: “fiecare succes începe cu decizia de a porni la drum”. Înainte, împreună”, mai subliniază Sebastian Burduja.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...