Antecedente violente în familia educatoarei

Data publicării:
crima

În 2013, în familia educatoarei care i-a luat viața fetiței sale de numai 4 ani, a avut loc un alt incident violent. Oamenii aveau în plasament 2 copii, care au fost agresați de unul dintre membrii familiei, mai exact de fratele femeii. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a intervenit imediat și a scos copiii din acel mediu.

Înainte ca familia să ia copii în plasament, s-au făcut mai multe anchete sociale, însă niciuna nu a scos la iveală vreo neregulă.

"Trebuie și membrii familiei care locuiesc la acea adresă să fie evaluați și să depună acte la dosar. Copii după cazier și adeverință medicală, dar nu se face o evaluare psihologică membrilor familiei? Este adeverința medicală de la medicul de familie sau de la medicul psihiatru", a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASCP Timiș.

Chiar dacă în familie a existat violență, instinctul matern al educatoarei ar fi trebuit să primeze, spun specialiștii. Însă, e puțin probabil, susțin și psihologii, ca vreo evaluare, de orice natură, să fi putut anticipa fapta pe care educatoarea a săvârșit-o.

"La persoanele acestea, totul este ok până când se întâmplă un gest de genul acesta. Din punct de vedere statistic, gestul este unul foarte scăzut. Niciodată nu vom putea, din păcate, face un pronostic foarte clar asupra unui om din punctul acesta de vedere. E un caz foarte izolat și după părerea mea, impredictibil", a declarat Ciprian Angheluță, psiholog.

Educatoarea este acum în arest preventiv. Fapta sa îi poate aduce până la 25 de ani de închisoare.

Antecedente violente în familia educatoarei

reporter: Alexandra Marian / operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri